Blogi: Mitä tapahtui Israelin Ilmavoimien F-35 hävittäjälle?

Israelin ilmavoimilla on Israelin maaperällä parhaillaan seitsemän F-35A hävittäjää joista yksi on parhaillaan lentokiellossa johtuen törmäyksestä linnun kanssa. Tämä lintutörmäys on herättänyt pientä kummastusta maailmalla johtuen siitä, että Lockheed Martin on tehnyt F-35 hävittäjille niin sanotun pakastekana testin jossa konetta kohti on ammuttu paineilman avulla pakastekanoja ja muita siipiniekkoja jonka perusteella koneelle on saatu tietty luokitus siitä mitä kone kestää lintutörmäyksissä.

Israelin ilmavoimien ilmoitus, että F-35 on kärsinyt jonkinlaiset vauriot lintutörmäyksen takia ja kone on sen takia otettu pois laivuekäytöstä onkin herättänyt paljon kysymyksiä. Isoin kysymys lienee onkin se, että kuinka iso oli se lintu joka on saanut hävittäjän sellaisen tilaan, että kone on kärsinyt kohtuu isoja vaurioita?

Vai sattuiko koneelle sittenkin jotakin muuta? Muutamaa päivä aikaisemmin ennen lintuvauriota Syyrian asevoimat ilmoitti, että he ovat torjuneet Israelin ilmavoimien tunkeutumisyrityksen maan ilmatilaan käyttämällä S200 sarjan ilmatorjuntajärjestelmää.