SAksan puolustusvoimat hankkii 31 NH90 helikopteria

Saksan puolustusvoimat on päättänyt hankkia Airbus Helicopter:slta yhteensä 31. kappaletta NH90 helikopterien NFH versiota jotka tulee maan merivoimien käyttöön. Nyt tehdystä hankintapäätöksestä on allekirjoitettu sopimus NH90 Helicopter Industries:n ja Naton helikopterien hankintatoimiston välillä joka allekirjoitti sopimuksen Saksan puolustusvoimien puolesta 26.11.2020

Nyt hankittavilla NH90 Sea Tiger helikoptereilla on tarkoitus korvata Saksan laivaston käytössä olevat Sea Lynx Mk88A helikopterit jotka on ollut Saksan laivaston käytössä vuodesta 1981 lähtien. Saksan puolustusvoimat on jo aikaisemmin tilannut NH90 Sea Lion helikoptereita joista seitsemän on jo toimitettu. Siinä missä NH90 Sea Lion on tarkoitettu Saksan laivaston meripelastus- ja kuljetustehtäviin on NH90 Sea Tiger helikopteri tarkoitettu sukellusveneiden torjuntaan ja muuhun taistelutehtäviin. NH90 Sea Tiger helikopterit tullaan varustamaan sonar-järjestelmällä, erillisellä tutkalla ja torpedoilla tai meritorjuntaohjuksilla.

Molemmat Saksan laivastolle tulevat NH90 helikopterien versiot pohjautuvat NH90 NFH helikopteriin. Saksan asevoimien on tarkoitus hyödyntää laajasti NH90 helikopterien mahdollistamaa synergiaetua kouluttamalla sekä maavoimien, että laivaston lentäjät samoilla kursseilla ennen erikoistumista.

Artikkelikuva:  Airbus Helicopters – Patrick Heinz