BAE systems testasi LiteHUD-heijastusnäyttöä

BAE Systemsin LiteHUD®-heijastusnäyttö nousi taivaalle ensimmäistä kertaa koneeseen asennettuna. Ensilento tehtiin AC-130J sotilaskoneella. Seuraavat lennot suoritettiin Textron Scorpion- ja BAE Systemsin Advanced Hawk -koneilla.

Heijastusnäyttö (HUD) on läpinäkyvä näyttö, josta lentäjä näkee lennon kannalta tärkeät tiedot ilman, että ulkomaailman havainnointi häiriintyy. BAE Systems aloitti LiteHUD-heijastusnäytön rahoittamisen yli kaksi vuotta sitten. Kyseessä on seuraavan sukupolven näyttö uusimmilla ominaisuuksilla ja kilpailukykyisellä hinnalla.

“Uskomme vahvasti LiteHUDiin, sillä lennot ovat sujuneet menestyksekkäästi ja olemme saaneet asiakkailta positiivista palautetta. Tehtävämme on tarjota asiakkaiden harjoituslentokoneisiin maailman edistyksellisintä digitaalista näyttöteknologiaa, ja LiteHUD on todistanut nopeasti pystyvänsä palvelemaan hyvinkin laajaa asiakaskuntaa”, BAE Systemsin näyttöjen kehityksestä vastaava Andy Humphries sanoo.

LiteHUDia on käytetty alusta asti koulutuksessa, niin kevyissä taistelukoneissa kuin täysin kehittyneissä hävittäjissä, kuten Hürkusissa, Scorpionissa, AC-130J:ssa, Advanced Hawkissa sekä kolmessa muussa koneessa.

LiteHUD käyttää BAE Systemsin patentoimaa optista aaltojohtoteknologiaa. Näyttö on 60 prosenttia pienempi sekä 50 prosenttia kevyempi kuin perinteiset heijastusnäytöt. Järjestelmä parantaa lentoturvallisuutta sekä vähentää lentäjän väsymistä, sillä se on ohjelmoitu parantamaan tilanneherkkyyttä sekä päivä- että yöolosuhteissa. Näyttö on muotoiltu niin, että sen voi integroida olemassaoloeviin ja tuleviin ohjaamoihin.

BAE Systems on toiminut heijastusnäyttöjen kehityksen ja tuotannon edelläkävijänä jo yli 60 vuotta –ja yhtiö on investoinut innovaatioihin ja teknologiaan. BAE Systems on valmistanut jo yli 15 000 heijastusnäyttöä, jotka ovat palvelleet jopa yli 50 eri tyyppistä sotilaallista ja kaupallista lentokonetta yli 50 maassa ympäri maailman.

TOIM:Huom: Oheinen uutinen perustuu BAE Systemsin tiedotteeseen eikä sitä ole editoitu mitenkään.

Kuvat: Bae Systems