Blogi: Kisa hornet hävittäjien seuraajista alkaa NYT.

Kuluvalla viikolla Kuopion lentonäytöksessä on paikalla viimevuosien perinteisten suomen lentonäytöksissä osastojaan pitäneiden Lockheed Martinin ja Saab:n lisäksi kuulema myös Boeing, Eurofighter ja Dassault.  Käytännössä tämä tarkoittaa, että kamppailu kansalaisten mielipiteistä on alkanut.

Vaikka kansalaiset eivät päätä suoraan hanketta, tiedetään asevalmistajien keskuudessa se, että kansalaisten tuoma paine voi vaikuttaa ainaskin eduskunnan päätökseen.  Samalla kun kansalaisille jaetaan ns tilpehööriä eli avaimenperiä, esitteitä, pinssejä sekä karkkeja käydään myös mielipidevaikuttamisessa hidasta väsytystaistelua ilmavoimien lentäjien sieluista.

Allekirjoittaneella on mahdollisuus osallistua Saab:n tiedotustilaisuuteen sekä Lockheed Martinin tarjoamaan F-35 lentosimulaattorilla lentämiseen. Myös mahdollisuutta haastatella entistä Yhdysvaltain ilmavoimien kenraalia joka toimii nykyisin Lockheed Martinin varatoimitusjohtajana tarjottiin.

Nämä tilaisuudet toki sain ottamalla suoraan yhteyttä molempiin tahoihin.  Eurofighterin, Dassault:n ja Boeingin edustajien osalta tilanne on auki. Yritän saada heihin yhteyttä lentonäytöksen aikana(tai no kasauspäivien aikana)

Sotilasilmailu.fi raportoi lentonäytöksestä Keskiviikon ja Maanantain välisenä aikana.

Vastaa