HX-hanke ja konetyyppien vertailu

Kuluneen viikon maanantaina julkaisi Puolustusministeriö sivuillaan joukon videoita jotka esittelivät eri hävittäjävaihtoehtoja ja niitä valmistavia yrityksiä.  Julkaistut videot pystyi jakamaan käytännössä kolmeen eri kategoriaan. 1) Saab, 2) Dassault, Boeing ja Bae 3)Lockheed Martin.

Jakoperusteina toimi videoiden osalta paikallinen kustomointi. Saab oli tehnyt videon suomeksi tuoden esille Saab:n ja Puolustusvoimien pitkän yhteisen historian. Ryhmä 2 toi puolestaan esille jo toteutuneita teollisia yhteistöitä, hankittuja koneita jne sekä tietenkin lupauksia teknologiasiirroista jne. Ja ryhmä 3 puolestaan toi esille, noh eipä oikeastaan mitään uutta. Lockheed Martin oli lähettänyt geneerisen esittelyvideon jossa ei mainittu sanallakaan suomea tai luvattu mitään.

Tämä toki voi olla tietoinenkin ratkaisu, koska parhaillaan LM:n ja Puolustusvoimien välillä on pieniä ongelmia tiedustelulentokoneen osalta. Puolustusvoimien uusi tiedustelukone piti valmistua jo vuosi sitten eikä se edelleenkään ole käytössä.

 

Sotilasilmailu.fi tulee julkaisemaan blogin alla vertailuja HX-projektin koneiden osalta tulevaisuudessa.

Vastaa