Lukusuositus: Haavelasku, kirja hornet hankinnoista.

HX-hankkeen käydessä kuumena on hyvä aika suositella kirjaa joka käsittelee 1990-luvun alkupuolella käytyä DX-hanketta jolla hankittiin korvaaja ilmavoimien silloiselle Mig-21 ja Draken kalustolle. Kuten tiedetään niin valinta osui silloin nykyisen Boeing:n valmistamiin F/A-18C/D Hornet hävittäjiin.

Haavelasku kirja on lainattavissa ainaskin Helsingin kaupunginkirjaston Kallion toimipisteestä. Kirjastot.fi palvelun mukaan kirjan voi myös lainata seuraavista kirjastoista: Varastokirjasto, Heili-kirjastot, Satakirjastot, Kainet-kirjastot, Keski-kirjastot, Eepos-kirjastot, Vaski-kirjastot, Lastu-kirjastot, Piki-kirjastot sekä Anders-kirjastoista.  Tarkemmin kirjastojen hyllysaldoja sekä muita tietoja voi katsella http://monihaku.kirjastot.fi/ palvelun kautta. Kirjan ISBN on 9525026116 joka helpottanee kirjan tietojen hakua.


Kirja on myös saatavilla www.antikvaari.fi/ sivuston kautta jonka kautta useat antikvariaatit myyvät kirjojaan. Haavelaskun hinta liikkuu yleisemmillän noin 8-12 euron välillä.

Kirjan tiedot on tosissaan peräisin DX-hankkeen evaluointiryhmältä ja niitä kun vertaa 1-2.7  julkaistuun iltalehden juttuun jossa Olli Ainola käsittelee hornet-hankintoja voi tietojen paikkaansapitävyydestä olla kohtuu varma. Keväällä 2017 tuli myös julkisiksi Ulkoasiainministeriön ja edustustojen välinen viestiliikenne 1990-luvun alkupuolelta(25-vuotta salassapidettäviä tietoja) ja niistä sai saman kuvan kuin haavelasku kirjasta.

Kirjassa käydään läpi tilanteita joita sattui niin Teksasin reissulla kuin Moskovan vierailulla. Myös ranskalaisten tökerö yritys salakuunnella suomalaisia tulee ilmi kirjassa.