Kuwaitin Super Hornet kaupat vahvistettu.

Yhdysvaltain laivasto ja puolustushallinto ovat vahvistaneet Kuwaitin F/A-18E/F Super Hornet kaupat Boeing kanssa. Kaupan arvo on noin 1,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria ja se sisältää 22 F/A-18E ja 6 F/A-18F Super Hornet hävittäjää.

Boeing varatoimitusjohtaja Dan Gillian kommentoi Twitterissä nyt vahvitettua tilausta:  “Kuwaitin Super hornet hävittäjät tullaan varustamaan uusimmalla tekniikalla mitä meillä on tarjolla tänään”

Toimitukselta:  1,5 miljardia ja 28 hävittäjälentokonetta. 56 lentokonetta tekisi lyhyellä matikalla 3 miljardia dollaria. On toki oletettavaa, että Suomen mahdollinen saama tarjous tulee olemaan eri hintainen, siihen vaikuttaa tukipaketit, aseistukset, koneen saamat päivitykset ja jopa koneversiot. Boeing kun on tarjoamassa myös EA-18G Growler versiota suomelle. Joka tapauksessa Boeing saattoi tällä uutisella kiilata monien Suomalaisten ajatuksissa hävittäjähankinnan kärkipaikalle.

Boeing defense:n F/A-18E/F on yksi tarjokkaista Suomen ilmavoimien seuraavaksi monitoimihävittäjäksi kun päätöstä tehdään vuoden 2021 aikana.