Eurofighter Typhoonin päivitysohjelma etenee.

Yhteiseurooppalaisen hävittäjän, Eurofighter Typhoonin päivitysohjelma on ottanut uusia harppauksia eteenpäin kun Iso-Britannian kuninkaalliset ilmavoimat RAF on suorittanut testilentoja ja asetestauksia P3E päivitetyllä Eurofighterilla.  Asetestauksien yhteydessä ammuttiin MBDA’s Brimstone ohjuksia jotka ovat kykeneviä tuhoamaan maamaaleja(ilmasta maahan) sekä MBDA:n Meteor -ilmataisteluohjuksia. Myös Storm Shadow -risteilyohjuksia on testattu Eurofighterilla.

Nyt käynnissä olevia testejä ovat edeltäneet koeasennukset sekä kuuden hävittäjäkoneen päivitykset. Nämä on toteutettu yhdessä RAF:n 41(R) -laivueen ja BAE Systemsin tukitiimin kanssa Wartonissa, Lancashiressä. Testeissä käytetyistä hävittäjäkoneista ja niihin tarvittavista tuotteista vastaa yhteiseurooppalainen Eurofighter GmbH sekä Eurofighterin kumppanit, Airbus ja Leonardo yhdessä MBDA:n kanssa.

“Testaus ja arviointi 41(R) -laivueen toimesta on lähtenyt hyvin käyntiin. Tämä on tärkeä vaihe Centurion-projektissa ja on saavutettu kovalla työllä sekä erinomaisella yhteistyöllä eri tiimien ja RAF:n kanssa”, BAE Systemsin Centurion ja Eurofighterin suorituskyvyn kehittämisestä vastaava James Glazebrook sanoo.

Kehitysprojektiin kuuluu myös useampia ainoastaan Iso-Britannian toivomia ominaisuuksia, jotka parantavat ohjaajan kykyä käyttää konetta (human machine interface) sekä muitauudistuksia, joita RAF on pyytänyt. Operatiivinen testaus ja arviointi toteutetaan maa- ja ilmatestauksina. Lisäksi lentäjät ja maahenkilökunta perehdytetään päivitysten tuomiin uusiin ominaisuuksiin.

Kuvat ja video: BAE Systems ja RAF