Eurofighterille 500 000 lentotuntia täyteen

Eurofighter-laivueet ovat lentäneet yhteensä puoli miljoonaa lentotuntia ilmoitti koneen suunnittelua, tuotantoa ja päivitystyötä valvova Eurofighter Jagdflugzeug GmbH -yhtiö. Merkkipaalu vankistaa konetyypin asemaa eurooppalaisen ilmapuolustuksen keskiössä. Kone on taisteluissa testattu, erittäin luotettava ja valmiina tulevaisuuden ilmapuolustuksen haasteisiin.

“500 000 lentotuntia todistavat, että Eurofighter on Naton ilmapuolustuksen selkäranka Euroopassa. Tulemme jatkamaan koneen kehittämistä seuraavina vuosikymmeninä. Kone tulee olemaan merkittävässä roolissa tulevaisuuden eurooppalaisen ilmapuolustusjärjestelmän osana. Eurofighteriin kehitetään ja integroidaan avainteknologioita, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen”, Eurofighter Jagdflugzeug GmbH:n pääjohtaja Volker Paltzo sanoo.

Eurofighterin lentotuntien määrää ovat kasvattaneet eri maiden ilmavoimien operaatiot Lähi-idässä sekä Baltian ilmavalvonnassa. Tällä hetkellä Euroopan ilmatilaa suojelee lähes 500 Eurofighteria ja määrän ennakoidaan kasvavan merkittävästi tulevina vuosikymmeninä.

Tulevaisuudessa Eurofighteriin integroidaan uusi elektronisesti skannaava tutka, parannettua uutta automatiikkaa sisältävä, lentäjien työskentelyä helpottava käyttöliittymä sekä uusia aseita.

Eurofighter on Euroopan laajin ja menestynein puolustusyhteistyöohjelma. Se on luonut turvallisuutta, teollista ja taloudellista yhteistyötä ennennäkemättömän laajasti. Ohjelma toimii mallina tulevaisuuden puolustusteollisuuden yhteistyölle Euroopassa.

“Koneiden EJ200-moottoreita on käytetty yli miljoona tuntia sekä Euroopassa että kansainvälisesti ja ne ovat osoittautuneet uskomattoman luotettaviksi. Moottorien kehitystyö jatkuu ja haluamme näin varmistaa, että Eurofighter säilyttää taistelukykynsä myös tulevaisuudessa”, sanoo juhlallisuuksiin osallistunut Clemens Linden, moottorivalmistaja Eurojet Turbo GmbH -yhtiön pääjohtaja.

Eurofighter on yksi ehdokkaista Suomen Ilmavoimien seuraavaksi monitoimihävittäjäksi kun päätöstä tehdään vuoden 2021 aikana.

Kuvat: BAE Systems