Eurofighterin suorituskykyyn 160 miljoonan euron investointi

BAE Systems on tehnyt noin 160 miljoonan euron sopimuksen Eurofighterin, yhden maailman kehittyneimmän taisteluhävittäjän, suorituskykyjen parantamiseksi. Investoinnilla parannetaan aseiden suorituskykyä, lisätään täsmäohjattujen aseiden valikoimaa sekä kehitetään Eurofighterin omasuojajärjestelmiä ja datalinkkejä, mikä parantaa nopeaa ja turvallista tietojen jakamista. Sopimus on osa Eurofighter-konsortion ja Ison-Britannian, Espanjan, Italian ja Saksan sitoumusta jatkaa Eurofighterin teknisen suorituskyvyn kehittämistä, yhteentoimivuuden lisäämistä joukkojen välillä ja tekniikan parantamista tulevia taisteluilmajärjestelmiä varten.

Eurofighterin käynnissä oleva kehitystyö sisältää uusien suurten kosketusnäyttöisten ohjaamonäyttöjen suunnittelun ja hyödyntämisen. BAE Systemsin rahoittama kehitystyö parantaa lentäjien valmiuksia hyödyntää sensorien ja datalinkkien kasvavaa datamäärää.

Kuva: Bae systems

Eurofighter-ohjelmalla on merkittävä työllistävä vaikutus Euroopassa. Esimerkiksi Britanniassa BAE Systems työllistää 5000 työntekijää suoraan ja välillisesti ohjelma työllistää lisäksi vielä 10000 työntekijää.

“Sopimus on toinen merkittävä virstanpylväs Eurofighterin suorituskyvyn jatkuvassa kehittämisessä. Käytämme asiantuntemustamme kehittääksemme sen taisteluilmakykyä ja varmistaaksemme, että sillä on tarvittavat tekniikat tulevaisuuden ilmataisteluja varten”, BAE Systemsin Eurofighter -ohjelman johtaja Richard Hamilton sanoo.

Eurofighter on edistynein käytössä oleva monitoimihävittäjä, joka tukee Euroopan turvallisuus- ja puolustustavoitteita ja on menestynyt erittäin hyvin vientimarkkinoilla. Se tulee olemaan toiminnassa käyttäjämaissa pitkälle vuosisadan puoliväliin. Sopimuksen myönsi BAE Systemsille teollisuuskumppaneita edustava Eurofighter-konsortio, johon kuuluu Airbus, BAE Systems ja Leonardo.

Eurofighter on käytössä seitsemässä maassa – Saksassa, Italiassa, Espanjassa, Iso-Britanniassa, Itävallassa, Omanissa ja Saudi-Arabiassa. Saksa, Kuwait ja Qatar ovat lisäksi tilanneet konetta.