ISO-BRITANNIAN HALLITUS SITOUTUU EUROFIGHTERIIN TULEVAISUUDEN KEHITYSTYÖSSÄ

Iso-Britannian hallitus julkisti uuden sotilasilmailustrategian ja ilmoitti samalla, että se sitoutuu Eurofighteriin tulevaisuuden teknologian kehitystyössä. Puolustusministeri Gavin Williamson julkisti uuden strategian tänään Farnborough-ilmailunäyttelyssä.

Strategian mukaan Eurofighterin teknologinen kehitystyö tukee hallituksen julkistamaa uuden hävittäjän kehitysohjelmaa ja varmistaa, että Eurofighter toimii tulevaisuuden järjestelmien rinnalla tulevina vuosikymmeninä. Farnborough-näyttelyssä esitellään tällä viikolla useita kehitteillä olevia teknologiaratkaisuja, jotka on suunniteltu osaksi tulevaisuuden hävittäjäkonseptia.

Ilmailuteollisuuden johtavat yritykset ovat jo aikaisemmin osoittaneet kuinka Eurofighter toimii Euroopan tärkeimpänä hävittäjäkoneena ja ottaa käyttöön tulevaisuuden teknologioita, jotka ovat keskeisiä uudessa eurooppalaisessa ilmataistelujärjestelmässä.

“Seuraavan sukupolven ilmataistelujärjestelmän kehitystyössä pitää hyödyntää Eurofighterin maailman johtavia ominaisuuksia. Kuluvan vuoden loppuun mennessä saamme Centurion-projektin päätökseen ja Kuninkaallisten ilmavoimien Eurofighterit ovat silloin maailman edistyksellisimpiä monitoimihävittäjiä, käytössään Storm Shadow -risteilyohjukset sekä Brimstone- ja Meteor-ohjukset. Jatkamme koneen kehitystyötä tulevina vuosina ja käyttöön tulevat kehittyneemmät sensorit mukaan luettuna elektronisesti skannaava tutka ja parannettu ohjelmointitekniikka”, sanoo Eurofighter-ohjelmasta vastaava kommodori Linc Taylor Iso-Britannian puolustusministeriöstä.

“Olemme tehneet vuosien ajan yhteistyötä kumppanien kanssa tulevaisuuden ilmataisteluteknologian kehityksessä. Samalla olemme sitoutuneet Iso-Britanniaan ja sen rooliin johtavana kansainvälisenä ilmapuolustuksen kehittäjänä. Tämän päivän julkistus osoittaa, että meillä yhteinen näkemys tulevaisuuden uhkakuvista ja kansainvälisistä vaatimuksista. Kehitämme Eurofighteria yhdessä ja integroimme sen tulevaisuuden ilmapuolustusjärjestelmään. Tämä tarkoittaa, että Eurofighter pysyy teknologisen kehityksen kärjessä. Samalla se on luonnollinen kumppani toimimaan tulevaisuuden hävittäjän rinnalla,” sanoo BAE Systemsin sotilasilmailuliiketoiminnan johtaja Chris Boardman.

Eurofighterin toimitusjohtaja Volker Paltzo jatkaa: “Eurofighter on Euroopan johtava hävittäjä seuraavien 30-40 vuoden ajan. Koneen tämän päivän teknologia toimii tulevan eurooppalaisen ilmapuolustusjärjestelmän, miehitetyn tai miehittämättömän hävittäjän, rinnalla. Eurofighter on keskeinen osa kaikkia tulevaisuuden ilmapuolustusjärjestelmiä ja tarjoaa parhaan mahdollisen reitin tulevien teknologioiden kehittämiseen.”

Paltzo on myös vakuuttunut siitä, että Eurofighter-konsortio myy uusia Eurofighter-hävittäjiä. “Tällä hetkellä Eurofighter-kumppanit ja kumppanimaiden hallitukset keskustelevat yli 300 hävittäjän hankinnoista Euroopassa. Haluan korostaa sitä, että jokainen Eurofighteriin käytetty euro jää Eurooppaan. Se investoidaan Euroopan talouteen, työllisyyteen ja yhteisöihin. Eurofighter on paras valinta Euroopalle, jos haluamme tukea vahvaa puolustusta ja eurooppalaista teollisuutta.”