Kaksi saksan ilmavoimien eurofighteria törmännyt Toisiinsa.

Kaksi Saksan ilmavoimien Eurofighter hävittäjää on törmännyt toisiinsa kesken harjoituslennon Saksan koilisosassa sijaitsevassa Mecklenburg-Etupommerin osavaltiossa. Molemmat onnettomuuteen joutuneet koneet kuuluivat Laagen lentotukikohdassa sijaitsevaan 73 “Steinhoff” laivueeseen.

Saksan ilmavoimien mukaan molemmat ilmassa törmänneet hävittäjät tuhoutuivat maahansyöksyssä joka oli seurausta hävittäjien törmäyksestä toisiinsa. Alkuperäisen tiedon mukaan paikalla ollut kolmas eurofighter hävittäjä olisi nähnyt kahden laskuvarjon avautuneen sen jälkeen kun lentäjät olivat käyttäneet heittoistuimiaan. Valitettavasti toinen lentäjistä löytyi menehtyneenä, toinen lentäjistä puolestaan löydettiin roikkumasta laskuvarjonsa kanssa puusta josta hänet irroitettiin irti ja toimitettiin ensiapuun tarkastettavaksi.

Onnettomuus tapahtui Saksan ilmavoimien mukaan kesken harjoituksen jossa kolme eurofighteria harjoittelivat ilmataistelua. Ilmavoimien mukaan kolmannen eurofighterin lentäjä ilmoitti onnettomuudesta samantien eteenpäin ja kertoi myös arvioidun sijainnin josta lentäjät löytyisivät.

Saksan puolustusministeri Ursula von der Layen saapui myös onnettomuuspaikalle myöhemmin iltapäivällä tarkistamaan tilannetta. Ministeri Layen kiitti pelastustöihin osallistuneita viranomaisia työpanoksestaan.

Onnettomuudessa menehtynyt lentäjä oli 27-vuotias ja hänellä oli lentokokemusta 400 lentotunnin verran, toinen laskuvarjolla hypännyt lentäjä puolestaan omasi 3700 lentotunnin verran lentokokemusta ja hän toimi harjoituksen aikana lennonopettajana.

Saksan ilmavoimien 25 päivä eli onnettomuudesta seuraavana päivänä antamien tietojen mukaan onnettomuustutkinta on parhaillaan käynnissä ja molempien hävittäjien tallentimia on jo löydetty ja lähetetty laboratorioon jossa niistä otetaan tiedot talteen.

Onnettomuuteen joutunut Eurofighter konetyyppi on myös ehdolla suomen ilmavoimien seuraavaksi monitoimihävittäjäksi kun asiasta tehdään päätöstä vuoden 2021 aikana.