Saksa tilaa jopa 38 uutta Eurofighteria

Saksan liittotasavallan parlamentti eli Deutscher Bundestag on hyväksynyt 5,4 miljardin euron rahoituksen jolla on tarkoitus hankkia enintään 38 kappaletta uusia Eurofighter-hävittäjiä Saksan ilmavoimille eli Luftwaffe:lle. Nyt päätetyn rahoituksen turvin hankittavilla Eurofightereilla on tarkoitus korvata Saksan ilmavoimien ensimmäisen tuotantoerän eurofighter-hävittäjät jotka on tämän hetken tietojen perusteella tarkoitus myydä pois.

Saksan ilmavoimille vuoden 2025 jälkeen tulevat uudet Eurofighter-hävittäjät on tarkoitus varustaa aktiivisella elektronisesti keilaavalla tutkajärjestelmällä eli AESA:lla sekä viimeisen tuotantoerän ohjelmistopäivityksin(Tranche 4) Nykyisin käytössä olevat Eurofighterit on Tranche 3 -tuotantoerää.

Toimitukset ilmavoimille alkavat vuonna 2025, tuotanto aloitetaan välittömästi
Koneiden toimitukset Saksan ilmavoimille odotetaan alkavan vuonna 2025 ja tuotanto alkaa välittömästi. Eurofighterit valmistetaan neljän maan konsortiossa – Saksassa, Isossa-Britanniassa, Italiassa ja Espanjassa – ja Airbus Defense vastaa koneiden lopullisesta kokoonpanosta Manchingissa, Saksassa.

“Tämänpäiväinen Saksan parlamentin ilmoitus aikeesta ostaa jopa 38 Eurofighter -hävittäjää osoittaa vahvaa luottoa koneen kykyihin ja vahvistaa Eurofighter roolia Euroopan puolustuksen selkärankana vuosikymmeniä eteenpäin”, BAE Systemsin ilmailuliiketoiminnan toimitusjohtaja Andrea Thompson sanoo. “Eurofighter on edelleen yksi maailman menestyneimmistä hävittäjistä, joka ylläpitää tuhansia arvokkaita työpaikkoja kaikkialla Euroopassa ja kansainvälisiä kumppanuuksia

Eurofighter on myös ehdolla Suomen ilmavoimien seuraavaksi monitoimihävittäjäksi kun päätöstä asiasta tehdään vuoden 2021 aikana.

Artikkelikuva: By Rob Schleiffert from Holland – Eurofighter Luftwaffe, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48324646