Singapore tilaa 4 F-35 hävittäjää, optio 8 lisähävittäjään.

Singaporen Puolustusministeri Ng Eng on ilmoittanut, että maa on tilaamassa neljää F-35 hävittäjää. Tilaus pitää sisällänsä myös option 8 lisähävittäjään. Päätös ensimmäisten F-35 hävittäjien lukumäärästä kerrottiin julkisuuteen Singaporen puolustusministeriön komitean kokouksessa.

Puolustusministeri Ng Eng totesi tilaisuudessa, että puolustusministeriö tulee tekemään tilauksesta virallisen pyynnön yhdysvalloille lähiaikoina. Singaporen F-35 hankkeen tarkempia kustannusarvioita ei ole vielä tiedossa, mutta puolustusministerin mukaan hanke asettuu samoille kustannustasoille F-15SG ohjelman kanssa.

Singaporen puolustuksen teknologia ja tiedeviraston mukaan nyt on hyvä aika tehdä päätöksiä F-35 hävittäjien suhteen. F-35 hävittäjien hinnat ovat laskeneet jo pidemmän aikaa. Nykyisin hinnat kun asettuvat noin 90-115 miljoonan yhdysvaltain dollarin tasolle. Tämä on puolustusministeri Ng Eng mukaan samaa tasoa kuin mitä Singapore on tähän mennessä maksanut maan nykyisistä F-15SG hävittäjistä.

Singaporelaisten mediatietojen mukaan maa olisi kiinnostunut Yhdysvaltain merijalkaväen ja Iso-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien käyttämästä F-35B versiosta joka kykenee nousemaan pystysuoraan ylöspäin.