BAE SYSTEMS: Eurofighter tarjoaa parhaan kokonaisuuden Suomelle

Eurofighter-yhteenliittymä on jättänyt lopullisen tarjouksensa Suomen HX-hankkeessa. Eurofighter tarjoaa Suomelle yhteenliittymän mukaan kestävää eurooppalaista kumppanuutta, työpaikkoja korkeasti koulutetuille ja käytössä todennettua suorituskykyä, joka pysyy ilmavoimien selkärankana tulevina vuosikymmeninä. Tarjouksen Suomen HX-hävittäjien korvaushankinnassa jättivät yhdessä Ison-Britannian, Saksan, Italian ja Espanjan hallitukset, ilmavoimat ja teollisuus, jotka muodostavat Eurofighter-yhteenliittymän.

BAE Systems järjesti torstaina tarjouksestaan tiedotustilaisuuden jossa puhui Ison-Britannian puolustushankinnoista vastaava ministeri Jeremy Quin joka vahvisti tarjouksen jättämisen ja vakuutti: “Eurofighter-kumppanuus tarjoaa parhaan kokonaisuuden Suomelle.”

Kuva: Ilmavoimat

Laaja teollisen yhteistyön paketti
BAE Systemsin sotilasilmailuliiketoiminnan johtaja Andrea Thompson kertoi, että Eurofighterin tarjous ylittää Suomen Puolustusvoimien HX-ohjelmassa asettamat suoran ja epäsuoran teollisen yhteistyön tavoitteet. “Pakettimme on kustannustehokas annetun budjetin puitteissa. Tarjoamme toimitusvarmuuden teollisen yhteistyön kautta ja korkean teknologian työpaikkoja koko lentokoneen käyttöiän ajan. Suomi saa erinomaisen sotilaallisen suorituskyvyn ja kokonaisuutta tukee hallitusten välinen yhteistyö.”

Tarjous sisältää kutsun Suomelle osallistua uuden suorituskykyisen Eurofighter-tutkan kehitystyöhön ja yli 80 teollista hankekokonaisuutta suomalaisille yrityksille, mukaan lukien koneiden kokoonpanolinja, EJ200-moottorin tuotanto- ja huoltoliiketoiminta sekä puolustusyhtiö MBDA:n johtamat tutkimus- ja kehityshankkeet. Nämä hankkeet luovat Suomeen korkeaa osaamista vaativia, pitkäaikaisia ​​työpaikkoja Suomeen, jotka vastaavat arviolta 20 miljoonaa työtuntia seuraavien 30 vuoden aikana.


Kuva: Bae systems

HX-ehdotus tarjoaa viimeisintä teknologiaa edustavia parannettuja sensoreita, omapuolustusjärjestelmän sekä edistyneen tutkan. Nämä varmistavat koneiden ja lentäjien parhaan mahdollisen turvallisuuden sekä tehokkaimman asejärjestelmän. Eurofighter tarjoaa myös laajimman asevalikoiman HX-hankkeessa, mukaan lukien luokkansa parhaan näkökentän ulkopuolelle ulottuvan suorituskyvyn ilmasta ilmaan, kauko- sekä kohdistettuun ilmasta maahan vaikuttamiseen.

Toimintavapaus ja huoltovarmuus
BAE Systemsin mukaan valitsemalla Eurofighterin Suomi valitsee kyvyn itsenäisesti käyttää, ylläpitää ja hallita omia koneitaan. Tähän sisältyy välitön pääsy omiin operaatiotietoihin – joka on välttämätön edellytys nykyaikaisen hävittäjän käyttämiselle.

Suomi pystyisi myös itse hallitsemaan ylläpitoa ja tukea sekä varmistamaan että hävittäjät ovat aina käytettävissä. Tehtävätietojen avulla Eurofighter tarjoaa Suomelle mahdollisuuden suorittaa haluamansa tehtävät valitsemallaan tavalla niin rauhan aikana kuin kriisitilanteissa riippumatta muiden kansakuntien ulkopolitiikasta. Koneiden operaatioissa hankittu tieto olisi Suomen omistuksessa ja valvonnassa, josta tulee entistä tärkeämpää tulevaisuudessa. Itsenäinen toimintamalli ulottuu myös kaikkiin ylläpito-, tuki- ja operatiivisiin toimintoihin.

Artikkelikuva: BAE Systems