Boeing tarjoaa suomelle yhteensä 64 kappaletta Growler ja Super hornet hävittäjiä.

Yhdysvaltalainen ilmailuteollisuuden monitoimiyritys Boeing on vahvistanut, että he tarjoavat Suomen ilmavoimille yhteensä 64 kappaletta hävittäjiä. Asiasta saatiin vahvistus torstaina illalla suomen aikaa. Alunperin Boeingin ei ollut tarkoitus kertoa tarjouksen tarkkoja lukumääriä, mutta torstaipäivän aikana asiaan tuli selkeennystä joka tapahtui sen jälkeen kun Yhdistyneiden kuningaskuntien  puolustushankinnoista vastaava ministeri Jeremy Quin joutui kertomaan BAE Systemsin tiedotustilaisuudessa etteivät he voi kertoa tarkkoja lukuja joka johtui Suomen puolustusministeriön antamasta määräyksestä.

Helsingin Sanomien mukaan puolustusministeriö olisi ohjeistanut mukana olevia hävittäjävalmistajia uudelleen myöhemmin torstai-iltapäivän aikana jonka jälkeen Boeingin tarjouksen luvut tulivat julki. Ensimmäisenä Boeingin tarjouksen konemääristä puolestaan kertoi Yleisradio.

50 F/A-18E Super Hornet hävittäjää ja 14 Growleria.
Nyt ilmoitetut luvut tarkoittanee sitä, että kaksipaikkaiset F/A-18F koneet tippuvat pois Boeingin tarjouksesta. Tämä tarkottaisi sitä, että tulevaisuudessa kaikki hävittäjälentäjät saavat koulutuksensa simulaattoreilla ja mahdolliset ensilennot suoritettaisiin EA-18G Growler koneella joka ainaskin yhtiön antamien tietojen perusteella pitäisi pystyä hallitsemaan myös takapenkiltä käsin.