F-35 hävittäjät aloittivat matkansa kohti suomea ja Hx Challengea

HX Challenge on parhaillaan puolivälissä ja testeissä Tampere-Pirkkalan lentoasemalla on ollut viimepäivinä Ruotsalainen Saab Gripen E. Vaikka testeissä onkin tällä hetkellä kolmas tarjokas niin neljäs testattava hävittäjä on jo aloittanut matkansa kohti suomea.

Lockheed Martinin F-35 koelentäjä Billie Flynn on julkaissut Twitterissä tilillään muutaman kuvan ja viestin matkastaan kohti suomea. Tämän hetken tietojen mukaan Yhdysvaltain Arizonan osavaltiossa sijaitsevasta Luke:n lentotukikohdasta on lähtenyt kohti suomea neljä F-35 hävittäjää. Tosin se ei ole vielä tiedossa, että saapuuko kaikki neljä F-35 hävittäjä suomeen asti vai jääkö osa koneista jonnekin lähistölle, esim norjaan tai brittein saarille varakoneiksi.

Oheinen twiitti on Billie Flynnin Twitter tililtä. Sotilasilmailu.fi suosittelee kyseisen kaverin seurantaan ottoa somen puolella.

Sotilasilmailu.fi osallistuu myös neljänteen HX Challengen mediapäivään joka järjestetään 10. helmikuuta Tampere-Pirkkalan lentokentällä ja sielä sijaitsevassa Satakunnan lennoston tukikohdassa.

Artikkelikuva: F-35A hävittäjät turun lentonäytöksessä kesäkuussa 2019.