Jarmo Lindberg Lockheed Martinin konsultiksi

Puolustusvoimien ja Ilmavoimien entinen komentaja kenraali Jarmo “charles” Lindberg on aloittanut Yhdysvaltalaisen Lockheed Martinin konsulttina. Jarmo Lindbergin siirtymisestä yhden HX-hankkeessa suomelle hävittäjiä tarjoavan yrityksen konsultiksi uutisoi ensimmäisenä Yleisradio.

Jarmo Lindberg tarjoaa konsulttipalveluitaan yrityksensä Suomalainen Kenraalikonsultointi Oy:n kautta jonka toimitusjohtaja hän on. Suomalainen Kenraalikonsultointi Oy on rekisteröity kaupparekistereihin tammikuussa 2020, eli hyvissä ajoin ennen asian julki tulemista.

Toimiessaan puolustusvoimien ja ilmavoimien komentajana kenraali Lindberg pääsi lentämään jokaista kaksipaikkaista hävittäjää jotka on tarjolla HX-hankkeessa ilmavoimien seuraavaksi monitoimihävittäjäksi.

Jarmo Lindberg:n siirtyminen konsultin uralle ei ole yllätys sotilasilmailua seuraaville. Myöskään se ei ole ollut yllätys, että työnantaja löytyi Yhdysvalloista. Ollessaan Puolustusvoimien palveluksessa Jarmo Lindberg piti läheisiä suhteita atlantin toiselle puolelle. Läheisten suhteiden ylläpitäminen Yhdysvaltoihin ei ole huono asia.

En avaa tässä sen tarkemmin syitä siihen, että miksi HX-hankkeen konsultin tehtävä yhden hävittäjävalmistajan palveluksessa ei ollut yllätys allekirjoittaneelle. Mikäli tarkentaisin syitä, joutuisin kertomaan asioita joita olen kuullut keskusteluissa jotka on käyty “off the record” eli luottamuksellisesti.

Jani Luoto