Jarmo Lindbergin ura Lockheed Martinin konsulttina loppui lyhyeen, yhtiö irtisanoi sopimuksen.

Yhdysvaltalaisen asejätin Lockheed Martinin ja Puolustusvoimien entisen komentajan kenraali(evp) Jarmo Lindbergin välillä solmittu konsulttisopimus on purettu. Asiasta tiedotti torstaina illalla Lockheed Martin tiedotteellaan ja siitä uutisoi ensimmäisten joukossa Yleisradio ja Helsingin sanomat.

Lockheed Martinin mukaan he noudattavat sääntöjä ja lakeja kaikissa toimintamaissaan. Helsingin sanomien uutisen mukaan yhtiö päätyi irtisanomaan sopimuksensa Jarmo Lindbergin ja Suomalaisen kenraalikonsultointi oy:n kanssa sen jälkeen kun puolustusministeriö päätyi päivittämään ohjeistustaan joka rajoittaa konsulttien käyttöä HX-hankeen seuraavissa vaiheissa. .

Nyt tehty sopimuksen purku Lockheed Martinin ja Suomalaisen kenraalikonsultointi Oy:n välillä tapahtui sen jälkeen kun Puolustusministeriö julkaisi päivällä selvityksensä Jarmo Lindbergin karenssisopimuksesta ja sopimuksen rikkomisesta. Puolustusministeriön mukaan Jarmo Lindberg oli rikkonut ministeriön kanssa tehtyä karenssisopimusta kun ei ilmoittanut yrityksen perustamista tammikuussa.