Lockheed Martin: F-35 tarjoaa suomalaiselle teollisuudelle huipputeknologian työpaikkoja, jollaisia mikään kilpailijamme ei pysty tarjoamaan

Lockheed Martin on tiedottanut, että yhtiö on toimittanut yhdessä Yhdysvaltain hallinnon kanssa lopullisen tarjouksen yhtiön valmistamista F-35 hävittäjistä Suomen valtiolle. Yhtiön mukaan F-35-tarjous on kokonaispaketti, joka pitää sisällänsä F-35 hävittäjiä sekä ylläpitoratkaisun joka täyttää Suomen huoltovarmuusvaatimukset myös tilanteessa, jolloin Suomen rajat on suljettu mahdollisten poikkeusolojen takia.Lopullinen tarjous sisältää suomalaiselle puolustusteollisuudelle F-35:n suoraan valmistukseen ja ylläpitoon liittyen monia mahdollisuuksia, joita ei ole aikaisemmin tarjottu.

“F-35 tarjoaa suomalaiselle teollisuudelle huipputeknologian työpaikkoja, jollaisia mikään kilpailijamme ei pysty tarjoamaan”, sanoo F-35-ohjelman johtaja Bridget Lauderdale. “Tuotantoyhteistyö jatkuisi yli 20 vuotta ja F-35:n ylläpidon yhteistyö 2050-luvulle saakka. Suomi ylläpitäisi omia F-35-hävittäjiään sekä lisäksi tukisi globaalia F-35-laivastoa valmistamalla merkittäviä koneen osia.”

F-35-tuotannon ulkopuolella Lockheed Martin rakentaisi suomalaisten yritysten ja korkeakoulujen kanssa kumppanuuksia puolustusyhteistyön kehittämiseksi ja edistämiseksi epäsuoran teollisen yhteistyön hankkeissa.

Häiveteknologia, yliääninopeus, edistykselliset sensorit, suuri asekuorma ja pitkä toimintasäde tekevät F-35-monitoimihävittäjästä maailman edistyksellisimmän, selviytymiskykyisimmän ja parhaiten verkottuneen lentokoneen. Se on myös kustannustehokkain ratkaisu Suomen ilmavoimien tulevaksi hävittäjäksi tarjoten ainoan 5. sukupolven hävittäjän 4. sukupolven hävittäjän hinnalla.