Suomen Reserviupseeriliitto tutustui Eurofighteriin BAE Systemsin testikeskuksessa

Suomen reserviupseeriliiton jäsenet tutustuivat Eurofighteriin ja tulevien vuosikymmenien teknologioihin BAE Systemsin sotilasilmailuliiketoiminnan kokoonpano- ja testikeskuksessa Wartonissa viime viikolla. Vierailua edelsi Eurofighter Typhoon esittelytilaisuus liiton jäsenille Helsingissä aikaisemmin tänä vuonna.

Eurofighter Typhoon on yhteiseurooppalainen monitoimihävittäjä, joka on yksi ehdokas Suomen HX-hankkeessa korvaamaan nykyiset Hornet-hävittäjät. Lähes 500 konetta on käytössä Euroopan maissa ja ne muodostavat Euroopan ilmapuolustuksen selkärangan.

Reservin upseerit saivat tutustua Eurofighter Typhoon -testikoneisiin ja heille esiteltiin koneisiin kehittävää tulevaisuuden teknologiaa, joka pitää Eurofighterit operatiivisessa käytössä vuoteen 2060 saakka.

Esityksen keskeisenä teemana oli itsenäinen toimintakyky, jota Eurofighter tarjoaisi Suomelle. Tähän kuuluu kyvykkyys havannoida ja analysoida tehtävädataa sekä turvata tämän ansiosta itsenäinen, operatiivinen toimintakyky Suomen ilmavoimille. Esittelyssä vierailijat saivat myös tutustua Hawk-harjoituskoneen uuteen ohjaamoon. Advanced Hawk on tulevaisuuden konsepti BAE Systemsin menestystuotteesta.

Vierailijat olivat tyytyväisiä järjestelyihin ja esittelyihin. “BAE Systems on ollut hyvin avoin ja läpinäkyvä. He esittelivät meille tarjotun järjestelmäkokonaisuuden Suomen HX-hankkeelle”, Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Hannes Bjurmström kertoo.