Sinituote Oy VL Myrsky II -entisöintiprojektin toiseksi päätukijaksi

Pohjoismaiden johtava siivousvälineiden, vaatehuollon tuotteiden ja autonhoitotarvikkeiden valmistaja ja markkinoija Sinituote Oy on ilmoittanut tukevansa VL Myrsky II -entisöintiprojektia merkittävällä rahasummalla.  Sinituote ilmoitti asiasta tänään 6.3.2018 Ilmavoimien täyttäessä 100 vuotta toimitusjohtajansa Ilkka Brotheruksen välityksellä. Lahjoituksen seurauksena Sinituote Oy:stä tulee projektin toinen päätukija koneen aikanaan suunnitelleen ja rakentaneen Patria Oyj:n jälkeen.

Sinituote Oy haluaa lahjoituksellaan ”paitsi tukea hienoa projektia myös osoittaa kunnioitusta sekä Suomen juhliville Ilmavoimille että maamme lentokonesuunnittelun ja -rakentamisen merkittävälle historialle osana suomalaista osaamista”.

Sinituote Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Brotheruksen isä Johannes Brotherus lensi VL Myrskyllä Tiedustelulentolaivue 16:ssa jatkosodan viimeisinä viikkoina. Opiskeltuaan sodan jälkeen lentokoneenrakennuksen diplomi-insinööriksi hän toimi Valmet Lentokoneteollisuuden palveluksessa Kuorevedellä ja Tampereella kunnes siirtyi laivateollisuuden palvelukseen.