Eversti Antti Koskela Lapin lennoston komentajaksi

Lapin lennoston komentaja vaihtuu kun nykyinen komentaja eversti Mikko Kauppala siirtyy reserviin heinäkuun alussa. Uudeksi komentajaksi on nimitetty eversti Antti Koskela joka  siirtyy Lapin lennoston komentajaksi 1.7.2018 alkaen. Lapin lennoston nykyinen komentaja eversti Mikko Kauppala luovutti komentajan tehtävät eversti Koskelalle lennoston tukikohdassa järjestetyssä vaihtokatselmuksessa tiistaina 19. kesäkuuta.

”Seuraajani eversti Antti Koskela saa johtoonsa suorituskykyisen valmiusyhtymän, joka kiireestä ja aika-ajoin resurssit ylittävistä tehtävistä huolimatta, korkealla ME-hengellä, saa annetut tehtävät ja tavoitteet toteutettua ja kykenee jatkuvan kehittämisen hengessä kehittämään kokonaistoimintaamme ja suorituskykyämme sekä yhteistoimintaa pohjoisella alueella vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.

Kaksi ja puoli vuotta sitten otin vastaa Lapin lennoston komentajuuden ja nyt tänään luovutan sen eteenpäin seuraajalleni eversti Koskelalle. Liehukoon Lapin lennoston lippu uuden komentajan johdossa osoittaen tämän erinomaisen joukko-osaston merkitystä ilmavoimiemme osana!”, lausui eversti Kauppala paraatikatselmuksen juhlapuheessaan.


Eversti Koskela on palvellut ennen siirtoaan Lapin lennostoon ilmavoimien huoltopäällikkönä huolto-osastolla Ilmavoimien esikunnassa. Aiemmin hän on palvellut muun muassa Satakunnan lennoston esikuntapäällikkönä sekä Lentosotakoulun johtajana. Hän suoritti yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2005 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2016.

Eversti Kauppala puolestaan palveli ennen Lapin lennoston komentajan tehtäviä ilmavoimien henkilöstöpäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa, Satakunnan lennoston esikuntapäällikkönä, osastoesiupseerina Pääesikunnassa, 3. Pääjohtokeskuksen päällikkönä Satakunnan lennostossa sekä opettajana Maanpuolustuskorkeakoulussa.


Kuvassa vasemmalla eversti Kauppala, Oikealla Eversti Koskela
Lähde: Ilmavoimien facebook sivut, ilmavoimat.fi.

Kuva: Ilmavoimat