Ilmasotakoulu järjestää Käpälämäki 20 -lentotoimintaharjoituksen Hallin tukikohdassa 27.7 ja 14.8 välisenä aikana.

Ilmavoimien Ilmasotakoulu järjestää Käpälämäki 20 -lentotoimintaharjoitukse Hallin tukikohdassa 27.7.-14.8. Harjoituksessa lennetään enintään kymmenellä Vinka-alkeislentokoneella kadettien lentokoulutusta. Lentoja on arkipäivinä kello 08.30 – 17.30 välisenä aikana. Lennot suuntautuvat Pirkanmaan, Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen alueelle.

Ilmavoimien mukaan harjoituksessa lennetään 4 – 5 lentokierrosta päivittäin. Lentotoiminnan tavoitteena on lentää lentokoulutusohjelmien mukaisia lentoja kadettikursseille 105 ja 106 vieraassa tukikohdassa.

– Harjoituksen yhtenä tavoitteena on myös kasvattaa lentotoiminnan intensiteettiä nuorille kadeteille. Harjoitus järjestetään Hallissa Tikkakosken tukikohdan kiitotieremontin vuoksi, harjoituksen johtaja kapteeni Eero Mannismäki kertoo.

Harjoituksessa käytetään myös matalia lentokorkeuksia. Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään ehkäisemään välttämällä asutuskeskusten yllä lentämistä sekä noudattamalla lentomelua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista. Koronaviruksen (COVID -19) varalta harjoituksen henkilöstöä on jaettu osastoihin, joiden välisiä kontakteja on rajoitettu.

Hallin tukikohta sijaitsee Jämsän kaupungin alueella, kaupungin länsipuolella. Samalla alueella sijaitsee myös Patrian ilmailuyksiköiden toimintoja.