Ilmasotakoulu järjestää Leka 21 -lentotoimintaharjoituksen Rovaniemellä 3.-7.5 välisenä aikana.

Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41 järjestää Leka 21 -lentotoimintaharjoituksen Rovaniemen tukikohdassa 3.‒7.5.2021. Harjoituksessa lennetään kahdeksalla Hawk-suihkuharjoituskoneella koulutusohjelmien mukaisia lentoja maanantaista torstaihin kello 8‒20 välisenä aikana. Harjoitus päättyy perjantaina 7.5. ja koneet palaavat kotitukikohtaansa Tikkakoskelle perjantai-iltapäivän aikana. 

Leka 21 -harjoituksessa lennetään Rovaniemen, Kittilän, Ivalon, Kuusamon, Kajaanin ja Oulun välisellä alueella sekä Perämeren yllä Kemin ja Kokkolan välisellä merialueella. Lentotoimintaan sisältyy matalasuunnistuslentoja sekä mittarilähestymisiä Rovaniemen, Oulun, Kittilän, Kuusamon ja Kajaanin lentokentille. 

Harjoituksessa noudatetaan koronaviruksen (COVID-19) varalta käyttöön otettuja ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Henkilöstön välisiä kontakteja on rajoitettu, ja tartuntojen ehkäisemiseksi lennonopettajia ja lento-oppilaita on jaettu erillisiin ryhmiin. Varotoimenpiteillä turvataan Ilmavoimien ohjaajakoulutuksen jatkuvuus