Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41 järjestää Hela 20 -lentotoimintaharjoituksen oulunsalossa.

Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41 järjestää Hela 20 -lentotoimintaharjoituksen Oulunsalon tukikohdassa 12. – 17. elokuuta 2020. Harjoituksessa lennetään kymmenellä Hawk-suihkuharjoituskoneella. Harjoituksessa tukeudutaan Oulunsalon tukikohtaan, joista lentotoiminta suuntautuu Kauhavan, Rovaniemen, Hallin, Kuopion, Kajaanin ja Kuusamon välisille alueille sekä Perämeren ylle. Harjoituksessa lennetään keskiviikosta maanantaihin kello 9 – 21 välisenä aikana. 

“Harjoituksen tavoitteena on kouluttaa HW2-lento-oppilaille lentokoulutusohjelman mukaisia tunnistus- ja ilmataistelulentoja. Lisäksi oppilaille ja kantahenkilökunnalle on tavoitteina harjoitella toimimista vieraasta tukikohdasta normaalia päivittäistä lentotoimintaa suuremmalla lentointensiteetillä” kertoo harjoituksen johtaja everstiluutnantti Lauri Suominen.

Kuva: Ilmavoimat

Harjoituksessa käytetään myös matalia lentokorkeuksia. Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään ehkäisemään välttämällä asutuskeskusten yllä lentämistä sekä noudattamalla lentomelua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Hela 20 toteutetaan kantahenkilökunnan voimin. Koronaviruksen (COVID -19) varalta henkilöstöä on jaettu osastoihin, joiden välisiä kontakteja on rajoitettu.