Ilmavoimat harjoittelee yhdessä Belgian ilmavoimien kanssa 16-17.2.2022

Ilmavoimat lentää yhteistoimintakierroksia Belgian ilmavoimien kanssa 16.‒17.2.2022. Harjoitteluun osallistuu kaksi suomalaista ja kaksi belgialaista hävittäjää. Yhteistoimintakierrosten tavoitteena on Hornet-ohjaajien koulutus erityyppistä hävittäjäkalustoa vastaan. Harjoittelu tarjoaa sekä ohjaajille että taistelunjohtajille käytännön kokemusta kansainvälisestä yhteistoiminnasta.  Kierrokset lennetään Suomen ilmatilassa osana Ilmavoimien päivittäistä lentotoimintaa 16.‒17.2.2022.

Belgian ilmavoimista mukana on kaksi F-16 Fighting Falcon -hävittäjää, jotka tukeutuvat Ämarin tukikohtaan Virossa. Suomen ilmavoimista kierroksiin osallistuu kaksi Karjalan lennoston F/A-18 Hornet -hävittäjää, jotka tukeutuvat kotitukikohtaansa Rissalaan.
 
Baltian maiden ilmavalvonnasta vastaavien NATO:n lento-osastojen kanssa lennettävät yhteistoimintakierrokset ovat osa puolustusministeriön hyväksymää Puolustusvoimien kansainvälistä koulutus- ja harjoitustoimintaa. Vastaavat lentokierrokset ovat olleet osa Ilmavoimien puolustusyhteistyötä vuodesta 2015 alkaen. Kotitukikohdista lennettävät kierrokset ovat kustannustehokas tapa harjoitella yhteistoimintaa ja kehittää suorituskykyä.