Ilmavoimat järjestää Ilmataktiikka 22 harjoituksen toukokuun alussa.

Ilmavoimat järjestää toukokuun alussa, 2.‒6.5.2022. välisenä aikana Ilmataktiikka 22 harjoituksen johon osallistuu kaikki Ilmavoimien joukko-osastot Ilmataktiikka 22 harjoituksen tavoitteena on harjoittaa ilmaoperaatioiden avainhenkilöstöä taktisesti haastavissa skenaarioissa.

Ilmavoimien mukaan Ilmataktiikka 22 on kevään 2022 suurin lentotoimintaharjoitus, johon osallistuu yhteensä noin 30 lentokonetta. Harjoituksessa on mukana 24 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää, kaksi Hawk-suihkuharjoituskonetta sekä Ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekalustoa. 

“Ilmataktiikka 22 on tärkeä Ilmavoimien taktiikkaa ja taistelutekniikkaa kehittävä harjoitus. Ilmapuolustustehtäviä harjoittelevien hävittäjien päätukikohta on Rissala ja harjoitusvastustajaa simuloivien koneiden puolestaan Rovaniemi” toteaa harjoituksen johtaja, Ilmavoimien operaatiopäällikkö eversti Timo Herranen ja jatkaa

“Harjoituksen tavoitteena on kouluttaa hävittäjälentolaivueiden ja pääjohtokeskusten henkilöstöä taktisesti haastavissa skenaarioissa. Jatkuvalla ja toimintaympäristön huomioivalla kehittämisellä ja henkilöstön harjoittamisella varmistamme sen, että pystymme taistelemaan tehokkaasti kaikissa tilanteissa”

Kuva: Jani Luoto

Ilmataktiikka 22 -harjoituksen taktisesti haastaviin skenaarioihin liittyy lentoja matalilla lentokorkeuksilla sekä yli 10 kilometrin korkeudessa lennettäviä yliäänilentoja. Lisäksi harjoituksessa käytetään lentokoneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtu- ja silppuheitteitä. Soihdut voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä ja silppu voi aiheuttaa vääriä säätutkahavaintoja.

Rissalan ja Rovaniemen tukikohtien lisäksi harjoitukseen osallistuvat hävittäjät tukeutuvat myös Oulunsaloon. Lennot suuntautuvat tukikohdista Rovaniemen, Kuusamon, Joensuun, Kuopion, Jyväskylän ja Oulun väliselle alueelle. Ilmataktiikka 22 -harjoituksen lentotoiminta alkaa maanantaina 2.5. kello 9 ja päättyy perjantaina 6.5. kello 14 mennessä. Lentokierrokset ajoittuvat päivittäin aikavälille kello 9‒20.