Ilmavoimat järjestää Ilmataktiikka 23 harjoituksen huhtikuun puolivälin tienoilla.

Ilmavoimat järjestää Ilmataktiikka 23 -lentotoimintaharjoituksen 17.-21. huhtikuuta välisenä aikana. Harjoitukseen osallistuu kaikki Ilmavoimien joukko-osastot ja harjoituksen tarkoituksena on harjoittaa ilmaoperaatioiden avainhenkilöstöä taktisesti haastavissa skenaarioissa. Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 30 lentokonetta.

Harjoitukseen osallistuu 30 lentokonetta.
Ilmavoimien mukaan harjoitukseen osallistuu yhteensä 30 lentokonetta, mukana harjoituksessa on 26 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää ja kolme Hawk-suihkuharjoituskonetta. Lisäksi harjoitukseen osallistuu Ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekalustoa.

Ilmataktiikka 23 on tärkeä Ilmavoimien taktiikkaa ja taistelutekniikkaa kehittävä harjoitus. Ilmapuolustustehtäviä harjoittelevien hävittäjien päätukikohta on Rovaniemi ja harjoitusvastustajaa simuloivien koneiden puolestaan Rissala. Harjoituksen tavoitteena on kouluttaa hävittäjälentolaivueiden ja pääjohtokeskusten henkilöstöä taktisesti haastavissa skenaarioissa. Jatkuvalla ja toimintaympäristön huomioivalla kehittämisellä sekä henkilöstön harjoittamisella varmistamme sen, että pystymme taistelemaan tehokkaasti kaikissa tilanteissa.

Ilmavoimien operaatiopäällikkö, eversti Henrik Elo

Ilmataktiikka 23 -harjoituksen haastaviin skenaarioihin liittyy lentoja matalilla lentokorkeuksilla sekä yli kymmenen kilometrin korkeudessa lennettäviä yliäänilentoja. Lisäksi harjoituksessa käytetään lentokoneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtu- ja silppuheitteitä. Soihdut voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä, ja silppu voi aiheuttaa vääriä säätutkahavaintoja.

Harjoitukseen osallistuva kalusto tukeutuu Rovaniemen ja Rissalan sekä Tikkakosken tukikohtiin. Harjoituksen varakenttänä toimii Oulunsalo. Lennot suuntautuvat tukikohdista Rovaniemen, Kuusamon, Kuopion, Jyväskylän ja Oulun väliselle alueelle. Ilmataktiikka 23 -harjoituksen lentotoiminta alkaa maanantaina 17. huhtikuuta noin kello 8.30 ja päättyy perjantaina 21. huhtikuuta kello 17 mennessä. Lentokierrokset ajoittuvat päivittäin aikavälille kello 9‒21. Lisäksi harjoitukseen osallistuu ilmatorjuntayksikkö, joka toimii Pudasjärven alueella.

Kuvat: Ilmavoimat