Ilmavoimat järjestää Platta 21 -harjoituksen Rissalassa, Tikkakoskella ja Savonlinnassa.

Karjalan lennoston lentotekniikkalaivue järjestää Platta 21 -harjoituksen 12.‒15. huhtikuuta 2021. Harjoituksessa F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjät tukeutuvat Rissalan ja Tikkakosken tukikohtien lisäksi Savonlinnan lentoasemalle. Ilmavoimien taistelutapa mahdollistaa keskitetyt ilmaoperaatiot hajautetusta ryhmityksestä. Tukeutumista muualle kuin kotitukikohtiin harjoitellaan säännöllisesti, jotta hävittäjäkalusto voidaan tarvittaessa hajauttaa nopeasti ja joustavasti eri puolille Suomea. 

“Platta 21 -harjoituksessa kantahenkilökunnasta ja varusmiehistä muodostetut tukikohtapartiot harjoittelevat F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjien polttoaine- ja käyttöhuollon toteuttamista Tikkakoskella ja Savonlinnassa. Lisäksi järjestämme Rissalassa koronarajoitukset huomioiden kertausharjoituksen Karjalan lennoston Hornet-käyttöhuollon reserviläisille” kertoo Karjalan lennoston esikuntapäällikkö everstiluutnantti Tomi Böhm.

Rissalan tukikohdan lisäksi Hornetit tukeutuvat Savonlinnaan tiistaina 13.4. ja Tikkakoskelle keskiviikosta torstaihin 14.‒15.4.  Harjoituksen lentotoiminta toteutetaan osana Karjalan lennoston päivittäistä lentopalvelusta. Tiistaina 13.4. ja keskiviikkona 14.4. lentoja on myös iltaisin kello 22 saakka. 

Lentotoiminta-alue ulottuu Kuopiosta noin 200 kilometrin säteelle Tikkakosken ja Savonlinnan kenttäalueet mukaan lukien. Lennoilla käytetään omasuojalaitteisiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä otollisissa olosuhteissa kirkkaina valoilmiöinä taivaalla. Lentoihin voi sisältyä lentokoulutusohjelmien mukaisia matalalentoja.