Ilmavoimat järjestää yölentokoulutusta tammi- ja helmikuun aikana.

Ilmavoimien Karjalan ja Lapin lennostot järjestävät yölentokoulutusta viikkojen 3-9 aikana. Ilmavoimien mukaan arki-iltoihin ajoittuvien lentojen tavoitteena on harjoitella ilmataistelua heikon valaistuksen olosuhteissa. Lennot ovat osa ilmavoimien koulutusohjelmaa jolla koulutetaan hornet-ohjaajia.

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään noudattamalla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina kun se on mahdollista. Yölentojen aikana käytetään F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjien omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä.

Karjalan lennoston hävittäjälentolaivue 31 lentää yölentonsa 13.1-6.2 välisenä aikana. Lentoja lennetään maanantaista torstaihin niin, että lentoja lennetään aina kello 24:ään asti. Lennot tapahtuvat ilmavoimien mukaan 200 kilometrin etäisyydellä Kuopion lentokentältä.

Lapin lennoston hävittäjälentolaivue 11 puolestaan lentää yölentonsa 27.1-27.2 välisenä aikana. Lentotoiminnassa on ilmavoimien mukaan tauko viikkojen 7 ja 8 välisenä aikana eli 7.2-23.2 välisenä aikana ei harjoitella pimeälentämistä. Lapin lennoston lentoja suoritetaan maanantaista torstaihin ja lentoja lennetään illalla kello 22:een. Lapin lennoston lennot suuntautuvat Rovaniemen tukikohdan lähiharjoitusalueelle sekä Ivalo-Kajaani väliselle harjoitusalueelle.