Ilmavoimat osallistuu Arctic Fighter Meet 19 harjoitukseen norjassa.

Norjan ilmavoimat järjestää Arctic Fighter Meet 19 -lentotoimintaharjoituksen Bodön tukikohdassa 19.–23. elokuuta. Harjoituksessa on mukana joukkoja Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimista. Suomesta Arctic Fighter Meet 19 -harjoitukseen osallistuu neljä F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää ja kaksi Hawk-suihkuharjoituskonetta.

Ilmavoimien kantahenkilökunnasta koostuvan suomalaisen harjoitusosaston vahvuus on noin 70 henkilöä. Norjan ilmavoimat osallistuu harjoitukseen F-16 Fighting Falcon -hävittäjillä ja Ruotsin ilmavoimat JAS 39 Gripen C/D -hävittäjillä. Lentotoiminta tapahtuu Norjan ilmatilassa.

Vuosittaisten Arctic Fighter Meet -harjoitusten teemana on lentää koulutusohjelmien mukaisia tehtäviä erilaisia konetyyppejä vastaan sekä perehdyttää Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimien nuorimpia hävittäjäohjaajia kansainväliseen toimintaympäristöön.

Vastaavia harjoituksia on järjestetty vuodesta 2003 alkaen. Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimien yhteiset Arctic Fighter Meet -harjoitukset ovat osa pohjoismaista puolustusyhteistyötä (NORDEFCO).