Ilmavoimien Hornet lentää ylilennon Vaasassa 22. elokuuta

Ilmavoimat kunnioittaa sodan aikana palvelleen Yrjö Saunamäen muistoa F/A-18 Hornet ylilennolla Vaasassa lauantaina 22. elokuuta. Luutnantti Yrjö Saunamäki kävi jatkosodan aikana järjestetyn Ohjaajakurssi 5:n Kauhavan Lentosotakoulussa. Kurssi järjestettiin vuosien 1943 ja 1944 välisenä aikana. Ohjaajakurssi 5:n jälkeen luutnantti Yrjä Saunamäki siirrettiin Täydennyslentolaivue 35:n riveihin.

Luutnantti Yrjö Saunamäki palveli ennen Ohjaajakurssi 5:sta maavoimien rivissä jossa hän toimi pikakivääri- ja konekiväärimiehenä Jalkaväkirykmentti 60:ssä ja 56:ssa. Elämäntyönsä hän teki diplomi-insinöörinä Strömbergin tehtaalla.

Luutnantti Yrjö Saunamäen siunaustilaisuus järjestetään Vaasan kappelissa lauantaina 22. elokuuta. Ilmavoimat kunnioittaa Saunamäen muistoa F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjän ylilennolla noin kello 13.15. Lento suoritetaan kappelin yli etelästä pohjoiseen noin 300 metrin korkeudessa. Lennolla on säävaraus ja lennon aikataulu voi myös muuttua.

Toimitukselta: Kuten aina, voi aikataulut muuttua tällaisissa tilaisuuksissa. Edellinen ylilento Helsingissä heinäkuussa oli noin 13 minuuttia aikataulusta edellä. Eli jos haluat nähdä ylilennon varmasti, saavu paikalle ajoissa.

Artikkelikuva: Yhdysvaltain ilmavoimat