Ilmavoimien komentaja vaihtuu, Sampo Eskelisen ilmavoimien komentajaksi.

Ilmavoimien komentajuus vaihtuu kesäkuun alussa kun vuodesta 2014 ilmavoimien komentajana toiminut Kenraalimajuri Kim Jäämeri siirtyy puolustusvoimien strategiapäälliköksi. Uudeksi komentajaksi on puolestaan tulossa Prikaatikenraali Sampo Eskelinen joka siirtyy tehtävään puolustusvoimien suunnittelupäällikön paikalta.

Ilmavoimien esikunnan uudeksi esikuntapäälliköksi on puolestaan tulossa Eversti Jari Mikkonen ja ilmavoimien nykyinen operaatiopäällikkö, Eversti Pasi Jokinen puolestaan siirtyy pääesikunnan valmiuspäälliköksi.

 

Kenraalimajuri Kim Erkki Akseli Jäämeri (s. 1964) siirtyy puolustusvoimien strategiapäälliköksi 1.6.2017 alkaen. Hän on toiminut ilmavoimien komentajana vuodesta 2014 lähtien. Sitä ennen Jäämeri on toiminut muun muassa EU:n sotilaskomitean puheenjohtajan sotilasavustajana Brysselissä, apulaisosastopäällikkönä pääesikunnassa, maanpuolustuskurssien johtajana ja Ilmavoimien operaatiopäällikkönä. Hänet ylennettiin kenraalimajuriksi vuonna 2014.

 

 

 

Prikaatikenraali Sampo Ilmari Eskelinen (s. 1964) aloittaa ilmavoimien komentajana 1.6.2017. Hän on palvellut pääesikunnan suunnittelupäällikkönä vuodesta 2016 lähtien. Aiemmin Eskelinen on toiminut muun muassa Ilmavoimien esikunnan toimialapäällikkönä, Satakunnan lennoston komentajana, Ilmavoimien operaatiopäällikkönä ja osastopäällikkönä pääesikunnassa. Hänet ylennettiin prikaatikenraaliksi vuonna 2015.

 

 

 

Eversti Jari Mikael Mikkonen (s. 1967) aloittaa ilmavoimien esikunnan esikuntapäällikkönä 1.8.2017. Hän on palvellut vuodesta 2015 lähtien Karjalan lennoston komentajana. Aiemmin Mikkonen on toiminut muun muassa laivueen komentajana Karjalan lennostossa, Ilmavoimien operaatiopäällikkönä, osastoesiupseerina pääesikunnassa ja osastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa. Hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2011.

 

 

 

Eversti Pasi Pellervo Jokinen (s. 1967) siirtyy pääesikunnan valmiuspäälliköksi 1.8.2017 alkaen. Hän on palvellut Ilmavoimien operaatiopäällikkönä vuodesta 2015 lähtien. Sitä ennen Jokinen on toiminut muun muassa laivueen komentajana Satakunnan lennostossa, sektorijohtajana ja osastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa sekä Ilmavoimien teknillisen koulun johtajana. Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 2012.