Ison-Britannian kuninkaalliset ilmavoimat Lapin lennoston vieraaksi 6.6-17.6.2022

Ilmavoimat on tiedottanut, että Lapin lennosto isännöi Ison-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien Eurofighter Typhoon -hävittäjien vierailua Rovaniemen tukikohdassa 6.‒17.6.2022. Suomeen saapuu ilmavoimien mukaan lento-osasto johon kuuluu neljä Eurofighter Typhoon -hävittäjää ja noin 70 henkilöä. Lento-osaston vierailu on osa Ison-Britannian johtamaa Joint Expeditionary Force (JEF) -yhteistyötä, johon Suomi on osallistunut vuodesta 2017 lähtien. 

kuva: raf / Sgt Paul Oldfield

“Lapin lennoston isännöimän JEF-koulutustapahtuman tavoitteena on vahvistaa Ilmavoimien ja Ison-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien yhteistyötä ja yhteistoimintakykyä pohjoisessa. Harjoitteluun liittyy myös Cross Border Training -lentokierroksia Ruotsin ilmavoimien kanssa” kertoo Lapin lennoston Hävittäjälentolaivue 11:n komentaja, everstiluutnantti Markku Vihersalo

Rovaniemelle tukeutuvat Eurofighterit osallistuvat Ilmavoimien päivittäiseen harjoitus- ja koulutuslentotoimintaan yhdessä Lapin ja Karjalan lennostojen Hornetien kanssa. Lentotoiminta suuntautuu Rovaniemen, Kuusamon, Joensuun, Kuopion, Jyväskylän ja Oulun väliselle alueelle 6.‒17.6.2022 arkipäivisin kello 8‒17.