Kaksi Hornet-hävittäjää Ramstein Alloy 2018-3 -koulutustapahtumaan

Ilmavoimat osallistuu 25.–27. syyskuuta Naton jäsen- ja rauhankumppanuusmaiden Ramstein Alloy 2018-3 -koulutustapahtumaan kahdella F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä.

Ramstein Alloy -tapahtumissa Naton jäsen- ja rauhankumppanuusmaiden ilmavoimat harjoittelevat yhteistoimintaa Itämeren alueella käyden läpi erilaisia ilmavalvonta- ja päivystystoimintaan liittyviä skenaarioita. Merkittävin yksittäinen skenaario on radiohäiriöstä kärsivän koneen saattaminen ja saattovastuun luovuttaminen toiselle lento-osastolle. Koulutustapahtumien keskeisenä tavoitteena on alueen ilmavoimien yhteistyön kehittäminen.

Ramstein Alloy 2018-3 -koulutustapahtuman aikana ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjät toimivat Rissalan tukikohdasta ja tukeutuvat kierrosten välissä Ämarin tukikohtaan Virossa. Päivän päätteeksi Hornetit palaavat takaisin Rissalaan. Lentokierrokset lennetään kansainvälisen merialueen yläpuolella sekä Baltian maiden ja Suomen ilmatilassa.

Kahden suomalaisen Hornetin lisäksi koulutustapahtumaan osallistuu ilma-aluksia Ruotsin, Belgian, Saksan, Liettuan, Puolan ja Alankomaiden ilmavoimista sekä NATO:n AWACS-ilmavalvontakone.

Ilmavoimat on osallistunut Ramstein Alloy -koulutustapahtumiin ja niitä edeltäneisiin, vastaavan koulutussisällön Baltic Regional Training Event (BRTE) -tapahtumiin vuodesta 2008 alkaen. Ramstein Alloy 2018-3 on kuluvan vuoden kolmas ja viimeinen koulutustapahtuma. Edellisen kerran ilmavoimat osallistui Ramstein Alloyhin kesäkuussa 2018.

Kuva: Ilmavoimat