Karjalan lennosto järjestää Vihuri 20 harjoituksen 9.-13 maaliskuuta välisenä aikana

Karjalan lennoston 31. Hävittäjälentolaivue järjestää viikolla 11 Vihuri 20 lentotoimintaharjoituksen. Ilmavoimien mukaan lentotoimintaharjoitus järjestetään Rissalan ja Oulun tukikohdista käsin. Harjoitukseen osallistuu Karjalan lennostosta 12-14 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää, joista osa toimii Oulun ja osa Rissalan tukikohdasta. Harjoituksessa koulutetaan henkilökuntaa ja varusmiehiä. Harjoitukseen ei osallistu reserviläisiä.

Lentotoimintaa on molemmissa tukikohdissa päivittäin maanantaista torstaihin klo 9-24 ja perjantaina klo 9-15. Harjoituksessa käytetään mahdollisesti myös omasuojaheitteitä, jotka voivat näkyä kirkkaina valoilmiöinä taivaalla.

Lentotoiminta keskittyy pohjois-eteläsuunnassa Rovaniemen ja Tikkakosken väliselle alueelle ja itä-länsisuunnassa Kuusamo-Joensuu ja Seinäjoki-Oulu -linjojen väliselle alueelle. Lisäksi käytössä on merialue Kokkolan ja Pietarsaaren edustalla.

Harjoituksessa lennetään pääasiassa merialueella yliäänilentoja, jotka voivat aiheuttaa tavanomaisesta poikkeavaa lentomelua rannikkoalueella ja sen lähistöllä.

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään noudattamalla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Kuva: Ilmavoimat