Satakunnan lennosto osoitti ilmailuvalokuvaajille kuvausalueen Tampere-Pirkkalan lentoaseman terminaalin vierestä.

ACE 23 -lentotoimintaharjoitus järjestetään 29. toukokuuta – 9. kesäkuuta. Harjoituksessa käytettävät tukikohdat ovat Rovaniemi ja Pirkkala Suomessa, Luulaja Ruotsissa ja Örlanti Norjassa.Pirkkalan tukikohtaan tukeutuu Suomen F/A-18 Hornet- ja kuljetuskonekaluston lisäksi Ruotsin JAS39 Gripen -koneita sekä yhdysvaltalaisia F-15-hävittäjiä.

Yleisöllä on mahdollisuus päästä kuvaamaan harjoituksen lentotoimintaa Tampere-Pirkkalan lentoasemalle rajatulle alueelle. Alue on merkitty oheiseen karttaan.

Kuva: Satakunnan lennosto

Valitettavasti tällä kertaa paikalle ei ole tuotu konttia tai rekan perävaunua jonka päältä voisi kuvata helposti kiitoradalla olevia lentokoneita ilman, että lentoaseman aita häiritsisi kuvaamista. Suositeltavaa onkin se, että jos vain on mahdollista niin paikanpäälle kannattaa suunnata omien tikkaiden kanssa joiden avulla lentoaseman aita ei päädy kuviin.

Vaihtoehtoisena kuvauspaikkana jota Satakunnan lennosto ei osoittanut on Varikontien ja varuskuntatien risteys josta näkee mahdollisesti lentoasemalle laskeutuvia koneita. Alueella tosin ei ole virallisia parkkipaikkoja ja lennosto voi rajoittaa alueella liikkumista tarvittaessa.

Varuskuntatien kuvauspaikka on ympyröity kuvassa. Kuva: Googe.