Suomen, Ruotsin ja Yhdysvaltain ilmavoimat harjoittelevat ilmatankkauksia

Suomalaiset F/A-18 Hornet -hävittäjät ja ruotsalaiset JAS 39 Gripen -hävittäjät harjoittelevat Yhdysvaltain ilmavoimien KC-135 Stratotanker -ilmatankkauskoneen kanssa Suomen ilmatilassa 4.–5.4.2023. Kaksipäiväisen koulutustapahtuman tavoite on kouluttaa, ylläpitää ja uusia suomalaisten ja ruotsalaisten hävittäjälentäjien ilmatankkauskelpuutuksia. Kelpuutuksen suorittaminen on osa Hornet- ja Gripen-lentäjien koulutusta. 

Suomen ja Ruotsin ilmavoimat järjestävät koulutustapahtuman yhteistyössä Saksan Spangdahlemin lentotukikohtaan sijoitetun Yhdysvaltain ilmavoimien 92. ilmatankkauslennoston (92nd Air Refueling Wing) kanssa. Toimintaan osallistuu suomalaisia F/A-18 Hornet -hävittäjiä, ruotsalaisia JAS 39 Gripen -hävittäjiä ja yksi yhdysvaltalainen KC-135 Stratotanker -ilmatankkauskone. 

Koulutustapahtuma lennetään Pohjois-Suomen ilmatilassa osana Ilmavoimien päivittäistä lentotoimintaa 4.–5.4.2023. Hornetit ja Gripenit tukeutuvat omiin kotitukikohtiinsa Suomessa ja Ruotsissa, yhdysvaltalainen KC-135 Stratotanker lentää Spangdahlemin tukikohdasta. 

Kuvat: Ilmavoimat