Tasavallan presidentti tarkasti Ilmavoimat ja Puolustusvoimien tiedustelulaitoksen

Puolustusvoimien ylipäällikkö, tasavallan presidentti Sauli Niinistö tarkasti Ilmavoimat ja Puolustusvoimien tiedustelulaitoksen tiistaina 6. lokakuuta Tikkakoskella. Tarkastuskäynnin aikana presidentti Niinistö tutustui Ilmavoimien ja tiedustelulaitoksen toimintaan sekä ajankohtaisiin asioihin. Ohjelmassa oli muun muassa Ruska 20-ilmaoperaatioharjoituksen esittelyä sekä keskusteluja puolustusvoimien henkilökunnan ja harjoitukseen osallistuneiden reserviläisten kanssa.

Presidentti Niinistö yhdessä Puolustusvoimien komentajan kenraali Timo Kivisen ja Ilmavoimien komentaja kenraalimajuri Pasi Jokisen kanssa. Kuva: Ilmavoimat / Joni Malkamäki

Presidentti Niinistö kommentoi tarkastuskäyntiään presidentin kanslian sivuilla seuraavanlaisesti: “Sain toiminnasta hyvin vakuuttavan kuvan. Sekä Ilmavoimat että tiedustelulaitos ovat sen haasteen edessä, että maailma kehittyy teknisesti valtavaa tahtia, ja siinä on pysyttävä mukana. Tältä vierailulta jäi tunnelma, että kehitystä seurataan tarkkaan ja mukana pysytään”

Kuva: Ilmavoimat / Joni Malkamäki

Ilmavoimat on yksi Puolustusvoimien kolmesta puolustushaarasta ja se vastaa Suomen ilmapuolustuksesta ja ilmaoperaatiosta. Ilmavoimien päätukikohtia ovat Lapin lennosto Rovaniemellä, Karjalan lennosto Rissalassa, Satakunnan lennosto Pirkkalassa ja Ilmasotakoulu Tikkakoskella. Ruska 20 on Ilmavoimien vuoden 2020 pääsotaharjoitus.

Puolustusvoimien tiedustelulaitos on Pääesikunnan alainen laitos, joka kerää ja analysoi sotilasstrategiseen ja lähialueen sotilaalliseen tilanteeseen liittyvää tiedustelutietoa. Laitoksen pääosat on sijoitettu Helsinkiin ja Jyväskylään.

Tikkakoskelle presidentti Niinistö saapui Maavoimien NH90 kuljetuskopterilla jonka ansiosta hän pystyi lähtemään tarkastuskäynnille presidentin virka-asunnon edustalla olevalta helikopterikentältä.

Päivitetty 6.10.2020 klo:21.00. Lisätty presidentti Niinistön kommentti ja Puolustusvoimien julkaisemat kuvat vierailun ajalta.

Kuvat: puolustusvoimat / ilmavoimat. Artikkelikuva: Presidentti Niinistö saapumassa Tikkakosken tukikohtaan maavoimien NH90 helikopterilla.