Vihuri 22 -lentotoimintaharjoitus viikolla 9

Karjalan lennoston Hävittäjälentolaivue 31 järjestää Vihuri 22 -lentotoimintaharjoituksen Rissalan ja Oulunsalon tukikohdissa 28.2.‒3.3.2022. Vihuri 22 -harjoitukseen osallistuu Karjalan lennostosta 14 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää, jotka lentävät Rissalan ja Oulunsalon tukikohdista. Harjoituksen tavoitteena on kouluttaa kantahenkilökuntaa ja varusmiehiä Ilmavoimien poikkeusolojen tehtäviin. 

Lentotoimintaa on molemmissa tukikohdissa päivittäin maanantaista torstaihin kello 9‒21. Harjoituksessa käytetään Hornetien omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä taivaalla.

Lentotoiminta keskittyy pohjois‒eteläsuunnassa Rovaniemen ja Tikkakosken väliselle alueelle sekä itä‒länsisuunnassa Kuusamo‒Joensuu ja Seinäjoki‒Oulu -linjojen väliselle alueelle. Lisäksi käytössä on merialue Kokkolan ja Pietarsaaren edustalla. 

Harjoituksessa lennetään merialueelle suuntautuvia yliäänilentoja, jotka voivat aiheuttaa voimakasta lentomelua Perämeren rannikolla. Tukikohtien läheisyydessä noudatetaan melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.