Vuoden 2020 hornet-esityslentäjä on kapteeni Jukka Asmundela.

Kuluva näytöslentokausi on jäämässä lyhyeksi johtuen kansainvälisestä poikkeustilasta jonka on aiheuttanut Covid-19 pandemia. Monia lentonäytöksiä ja esityslentoja on peruutettu ympäri maailmaa, myös Suomessa on peruutettu tapahtumia tai siirretty niitä. Kuluvan vuoden Ilmavoimien Hornet-esityslentoa päästään näkemään ensimmäisen kerran Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksessä Kauhavalla. Pääesityslentäjänä toimii kapteeni Jukka Asmundelan ja varaesityslentäjänä toimii kapteeni Anssi Nieminen Lapin lennostosta.

Esityslentämisen lisäksi kapteeni Asmundelan toimii Hävittäjälentolaivue 31:n lennonopettajana jossa hän opettaa päätyönään ilmataistelua sekä yksi- että kaksipaikkaisilla hornet hävittäjillä ja simulaattoreilla.

Kuva: Ilmavoimat

Kapteeni Asmundelan kommentoi kuluvan vuoden Hornet-sooloa ilmavoimien sivuilla seuraavasti: “Tämän vuoden sarjaa suunnitellessani halusin korostaa Hornetin lentoalueen ääripäitä, eli tänä vuonna mennään sekä hiljaa että kovaa. Samoin lyhensin sarjaa hieman edellisvuodesta, joten se on ainakin minusta vielä vähän dynaamisempi. Lisäsin myös katsojien ja valokuvaajien iloksi pari juttua, jotka nähdään Kauhavalla! ” Kapteeni Asmundelan kertoi myös ilmavoimien sivuilla julkaistussa henkilökuvassa, että vaikka esityslentäminen on näyttävä osa ilmavoimien toimintaa, on sen ja ilmavoimien suorituskyvyn taustalla paljon huippuammattilaisten tekemää vähemmän näkyvää työtä. Esimerkiksi ilmavoimien tasokas lentotekninen henkilöstö on onnistunut pitämään jo vuosia nähneet koneet erinomaisessa iskussa. On ilo lentää koneilla joihin voi luottaa.