Farnborough:n lentonäytös ei järjestä tulevaisuudessa enää yleisöviikonloppuja.

Yksi maailman tunnetuimmista lentonäytöksistä ja ilmailualan messuista on päättänyt lopettaa tapahtuman yhteydessä järjestettävän yleisöviikonlopun joka on seurannut alkuviikosta järjestettävää ilmailualan messuja. Asiasta kerrottiin tänään julkisuuteen.

Jo vuosikymmenien aikana tapahtuman yleisöviikonloppu on kerännyt Lontoon lähistöllä sijaitsevalle Farnborough:n lentoasemalle noin 100 000 ilmailun ystävää. Yhteensä koko viikon aikana tapahtumapaikalla on vieraillut noin 200 000 vierailijaa kun lasketaan yhteen sekä lentonäytöksen, että ilmailualan messujen vieraat.

Farnborough:n lentonäytöksen Facebook sivuillaan julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että tapahtuman on tarkoitus päästää tavaliset ilmailusta kiinnostuneet ihmiset tapahtuma-alueelle perjantaisin jolloin kenellä tahansa on mahdollisuus tutustua näyttelyalueeseen.

Farnborough:n lentonäytöksen yleisöviikonlopun lopetti käytännössä tiukentuneet turvallisuusmääräykset jotka rajoittivat lentämistä tietyillä lähialueilla sekä tapahtuman yleisöpäivien aiheuttamat kulut itse koko tapahtumalle. Esimerkiksi kuninkaallisten ilmavoimien sotilastaitolentoryhmä Red Arrows ei ole voinut esiintyä kunnolla alueen yläpuolella vuosina 2016 ja 2018. Vuosien 2016 ja 2018 esiintymiskerrat korvattiin ylilennoilla. Heikentyneet esitykset ja nousevat lippujen hinnat ovat saaneet osan mahdollisista lentonäytösvieraista perumaan saapumisensa paikanpäälle joka on puolestaan näkynyt pienempinä yleisömäärinä viikonlopun lentonäytöksessä.