Ilmailuliitto järjestää lentonäytöksen kaivopuistossa kesäkuussa 2021

Suomen ilmailuliitto järjestää perjantaina 11.6.2021 Helsingin Kaivopuistossa ilmaisen lentonäytöksen. Ilmailuliiton Kaivari 21 lentonäytös tuo Helsingin edustalle jälleen laajan kattauksen huikeita esityksiä ja kaksipäiväiseen näyttelyyn mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Ilmailuliiton mukaan tapahtuma levittäytyy maalle, merelle ja ilmatilaan. Näytöksessä esiintyy niin siviili-ilmailun klassikoita kuin nykypäivän kalustoakin.

Tapahtuman innoittajana on monien mieleen painunut Suomen Ilmailumuseon järjestämä, peräti 130.000 katsojaa Helsingin rannoille kerännyt Kaivopuiston Lentonäytös 2017. Ensi kesäkuussa Kaivari 21 tavoittelee tämän Suomen ennätyksen rikkomista maailmanluokan ohjelmalla ja jännittävillä oheistapahtumilla. Kaivopuiston näyttely toteutetaan aiempaa laajemmalle alueelle.

Tapahtumaan odotettavissa mukaan kaikki HX-tarjoajat

Kaivari 21 ajoittuu HX-hankkeen kannalta mielenkiintoiseen hetkeen. Valtioneuvoston hankintapäätös on odotettavissa vuoden 2021 jälkimmäisellä puoliskolla.

“Kesäkuun tapahtuma-aikaan tilanne lienee vielä avoin, mutta lopulliset tarjoukset on jätetty. Veronmaksajille tarjoutuu näin hieno tilaisuus nähdä koko viisikko vielä kerran yhdessä ja samassa tapahtumassa”, kertoo Kaivari 21:n tapahtumajohtaja Markku Kyyrönen.

Tapahtumajärjestelyissä seurataan Kyyrösen mukaan tarkasti COVID-19:ää. “Mikäli tilanne on sellainen, ettei tapahtumaa voitaisi koronan takia järjestää, täytyy tilanne silloin hyväksyä. Toivomme kuitenkin, että virus on ensi kesänä hallinnassa, ja suuriakin ulkoilmatapahtumia voidaan pitää”, Kyyrönen sanoo.