Ilmavoimien 100v juhlalentonäytökseen kolme Saab Gripen hävittäjää. Belgian F-16 ei saavu paikalle.

Ilmavoimien 100v juhlalentonäytös on vahvistanut lisää esiintyjiä ja samalla on tullut myös tietoon valitettava kommunikaatio katkos . Ruotsalainen Saab sekä Ruotsin ilmavoimat ovat tuomassa Jyväskylään kolme Gripen C hävittäjää sekä täysikokoisen Gripen E hävittäjän mallin (mock up)
Jyväskylän taivaalla Gripenin näytöslennon suorittaa sama lentäjä kuin viime kesänä Kaivopuiston lentonäytöksessä ja Suomen ilmailuliiton päälentonäytöksessä Seinäjoella eli Henrik ”Sunshine” Björling.

Ilmavoimien juhlalentonäytöksessä esiintyy myös Saab 35 Draken -hävittäjä joka saapuu Tikkakoskelle Ruotsin ilmavoimien ilmailuhistoriaa vaalivasta Swedish Air Force Historic Flight -yhdistyksestä. Drakenin kotitukikohtana toimii Såtenäsin F7-lennosto.

Kotimaista väriä Tikkakosken taivaalle puolestaan tuo Woikosken Safirit jotka lentää neljän Saab 91 Safir -koneen muodostelmalennon. Ryhmällä on kaiken kaikkiaan kuusi edelleenkin lentokelpoista Safir-konetta. Koneet on valmistettu 1950- ja 1960-luvun taitteessa. Ryhmässä on mukana kuusi lentäjää: Clas Palmberg, Tapio Pitkänen, Ari Saarinen, Jyri Mattila, Miikka Rautakorpi sekä Risto Leka.

Belgian ilmavoimien F-16 esityslentoa ei sensijaan nähdä Tikkakoskella. Tarkempia syitä peruuntumiseen ei tiedetä. Oletettavaa on se, että Belgian ilmavoimien esiintyminen on ollut peruuntunut järjestäjien osalta jo siinä vaiheessa kun asia julkaistiin Belgian ilmavoimien osalta. Eli lyhyesti virsi kaunis: Valitettava tietokatkos jossakin päin eurooppaa…