Ilmavoimien 100v juhlalentonäytöksen ensimmäinen päivä alkoi hyvällä säällä ja liikenneruuhkilla.

Ilmavoimien 100v juhlalentonäytös on alkanut kauniissa kesäsäässä Jyväskylän Tikkakoskella.  Lentonäytöksen ensimmäisinä tunteina taivaalla nähtiin lennokkeja sekä muita siviililentokoneita. Esimerkiksi ilmailuopiston Phenom100 teki näyttäviä ohilentoja.

Vaikka osa Lentonäytöksen vieraista saapuikin heti aamusta niin kello 1200 aikoihin oli lähiseudulla isojakin ruuhkia.  Alueelle pääsyssä on tiettyjen arvioiden mukaan jopa 30-60min odotusaika.

Lentonäytöksen lauantaipäivä on tapahtuman selostajien mukaan loppuunmyyty eli tapahtuma alueelle on tullut tai tulossa noin 16000 vierailijaa. Sunnuntaille lippuja on vielä järjestäjien mukaan saatavilla.

Kritiikkiä järjestäjille on sadellut pitkin aamua lähiseudun etäparkkipaikoille autonsa jättäneiltä ihmisiltä. Osa facebook sivuilla palautetta antaneista ihmisistä on turhautunut odottamaan bussia jopa tunnin ajan. Myös ihmismäärä joka etäparkkialueilla odottaa kuljetusta tapahtuma-alueelle on kasvanut paikoin sellaiseksi että kolme linja-autoa ei kuljettamaan vieraita näytösalueelle. Sotilasilmailu.fi saamien tietojen mukaan jotkut näytösvieraista olisi kävellyt tapahtumapaikalle jopa 10 kilometrin päästä.

Lentonäytös kärsi myös pitkistä jonoista ruokapalveluihin. Osa ihmisistä oli odottanut ruokailuun pääsyä jopa tunnin ajan. Myös vesipisteelle joka sijaitsi 50m lennonjohtotornista oli pahimmillaan 40m jono. Vesipisteiden vähyys ratkesi myöhemmin kun sotilaskoti päätti avata heidän vesihanansa yleiseen käyttöön.

Osa tapahtuman vieraista kyllästyi myös pitkiin taukoihin eri esitysten välissä ja lähti kotiin kello 1600-1700 pintaan ennen ulkomaalaisten hx tarjokkaiden lentoesityksiä.  Lentonäytös keskeytyi illalla kello 18 jälkeen kun Midnight Hawks lento-osaston neloskone kärsi pyörän rikkoutumisesta lentoon lähtiessä. Tästä voi lukea erillinen uutisen aiheesta ja näytöksen sotilaslento-osuudet peruutettiin. Ilmavoimien twitter-tilillä julkaiseman ilmoituksen mukaan jäljelle jääneet yleisilmailuesitykset on tarkoitus esittää vielä illan aikana.