Kaivopuiston lentonäytös keräsi yli 100 000 katsojaa.

Kaivopuiston lentonäytös on alustavien tietojen mukaan kerännyt jopa yli 100 000 katsojaa. Asiasta kertoi Helsingin Poliisi twitter-tilillään joka oli saanut arvion puolestaan ilmailumuseolta.


Lentonäytöksen tapahtuma-alue oli avoinna 10.00-22.00 välisenä aikana ja paikalla kävi vierailijoita heti aamusta alkaen. Tapahtuma-alueen suosituin kohde oli silmämääräisesti BaeSystemsin paikalle tuoma Eurofighter Typhoon mockup jonka kasaamiseen meni työmiehiltä muutama työpäivä.

Myös jokavuotinen hävittäjäaiheisen markkinointimateriaalin jakoennätys rikottiin mitä todennäköisemmin. Ranskalainen Dassault jakoi paikanpäällä tuhansia oransseja lippiksiä ja saman teki myös Yhdysvaltalainen Lockheed Martin. Myös pinssejä ja avaimenperiä oli jaossa.

Yksi mielenkiintoinen jakomateriaali Lockheed Martinilta oli virtuaalilasit joita jaettiin satamäärin. Sotilasilmailu.fi sai haltuunsa yhdet virtuaalilasit ja testaamme niitä viikonlopun aikana.

Tapahtumapaikalla oli melkein kaikkien hävittäjävalmistajien toimipisteet, ainoastaan Ruotsalainen Saab puuttui paikalta, mutta he olivat esillä näkyvästi lentonäytösjärjestäjän vaatetuksessa sekä jakamalla 20 000 korvatulppaa alueella.


Isompi juttu tulee ulos lauantain aikana.