Kauhavan lentonäytös siirretty elokuulle.

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös joka oli määrä järjestää 13.14. kesäkuuta Kauhavan lentokentällä on siirretty elokuun viimeiselle viikonlopulle. Suomen ilmailuliiton mukaan tapahtuman siirron syynä on vallitseva Covid-19 -pandemiatilanne ja valtioneuvoston määräämät rajoitukset yhteiskunnan toimintoihin.

Suomen ilmailuliiton tiedotteen mukaan lentonäytöksen järjestäjät noudattaa näitä valtioneuvoston ohjeistuksia, jotka nyt ulottuvat toukokuun loppuun saakka.  Uusien tietojen ja pandemiaennusteiden takia olemme päättäneet siirtää lentonäytöksen ajankohtaa. Kauhava Air Show 2020 pidetään 29.–30.8.2020.

Kauhava Air Show 2020 koostuu lentonäytöksestä sekä laajasta maanäyttelystä. Tapahtumassa esittäytyvät Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen lisäksi lukuiset ilmailuteollisuuden kotimaiset ja kansainväliset yritykset sekä ammatti- ja harrasteilmailun toimijoita. Tämän lisäksi paikalla esittäytyvät mm. Hornet-hävittäjien seuraajakandidaatit omilla näyttelyosastoillaan. Kauhava Air Show -tapahtuma on yhteiskunnallisesti merkittävä, ja siksi olemme nyt päättäneet siirtää tapahtuman elokuun lopulle. Lentonäytös toteutetaan, jos pandemia on siihen mennessä hellittänyt ja viranomaisohjeistukset sallivat järjestämisen.