Kauhavan lentopaikan kiitotie hyväksytty lentonäytöskäyttöön

Kauhavan lentonäytöksen järjestäjät ovat kertoneet tapahtuman facebook-sivuilla, että Suomen sotilasilmailun viranomaisyksikkö eli SVY on hyväksynyt 12.5 Kauhavan lentopaikan käyttöönoton sotilasilmailuun. Kauhavan lentonäytöksen järjestäjien mukaan tämä tarkoittaa sitä, että elokuun loppupuolella järjestettävän lentonäytöksen lentoonlähdöt ja laskeutumiset sekä rullaamiset asematasolle voidaan toteuttaa Kauhavan lentopaikalla.


Juuri saamamme tiedon mukaan Suomen Sotilasilmailun viranomaisyksikkö (SVY) on 12.5.2020 päättänyt hyväksyä Kauhavan lentopaikan käyttöönoton sotilasilmailuun. Melko tylsä virke, mutta se tarkoittaa, että Suomen Ilmavoimat ja suomalaisia sotilasilmailumääräyksiä noudattavat ulkomaiset esiintyjät voivat ihan aikuisten oikeasti tulla näytökseen, laskeutua Kauhavalle, rullata koneensa asematasolle ja tehdä lentoonlähdöt meiltä. Yksi steppi kohti elokuun lopun näytöstä on kuitattu.

Kauhava Air Show 2020 facebook sivu

Kauhavan lentopaikan kelpoisuutta on tutkittu Destian toimesta. Aluetta on mitattu laserien avulla ja kiitotien kuntoa on testattu ja tutkittu. Nyt tullut päätös SVY:ltä on tae myös ulkomaalaisille näytösvieraille, että lentopaikan alue on suomen sotilasilmailuviranomaisten hyväksymä ja sinne uskaltaa tulla.