Kuninkaallisten ilmavoimien Eurofighter Typhoon Kaivopuiston lentonäytökseen

Nyt se on virallista, Ison-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien Eurofighter Typhoon display team on tulossa esiintymään kaivopuston lentonäytökseen 9.6. Asiasta on ilmoitettu tänään virallisesti niin Ilmailumuseon kuin muidenkin tahojen, mm Iso-Britannian suurlähetystön kuin BAE systems Finlandin toimesta.

BAE Systems Finlandin toimitusjohtaja Paul Hitchcock kommentoi asiaa ilmailumuseon tiedotteessa: ”Olen hyvin innoissani Eurofighter Typhoonin esityksestä Helsingin edustalla, ja olen ylpeä BAE Systemsin osallistumisesta Kaivopuiston Lentonäytökseen. Näytös tulee olemaan mahtava, ja odotan malttamattomasti Eurofighter Typhoonin näkemistä Helsingin taivaalla,”

Iso-Britannian hallitus ja BAE Systems tarjoaa Eurofighter Typhoon -monitoimihävittäjää Suomen Ilmavoimien Hornet-hävittäjän korvaajaksi HX-hankkeessa.

Kuninkaallisten Ilmavoimien Typhoon-esityslentäjä, Flight Lieutenant Ryan Lawton esittelee näytöksessä hävittäjän suorituskykyä ja ketteryyttä. Eurofighter Typhoon on aiemmin esiintynyt suomalaisissa lentonäytöksissä vuosina 2007 ja 2016.

Artikkelikuva:  Photo Credits / Kuva Rich Cooper / COAP

—————————————————————————————————-

Toim.huom: Päätimme jättää alkuperäisen jutun päivitetyn jutun alapuolelle. 

Iso-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien(RAF) Eurofighter Typhoon on varmistumassa kesäkuussa järjestettävän kaivopuiston lentonäytöksen yhdeksi esiintyjäksi. Asiasta ilmoitettiin RAF Typhoon display twitter tilillä keskiviikkona 29.3.2017.

Myös BAE Systems Finland joka edustaa Eurofighteria suomessa vihjasi asiasta jo tiistaina kun he ilmoittivat omalla twitter tilillään, että julkaisevat heistä ja kaivopuiston lentonäytöksestä lisätietoa lähiaikoina.

Keskiviikkona BAE Systems Finland ilmoitti sitten, että he ovat mukana näytöksessä. Samoihin aikoihin kuninkaalliset ilmavoimat oli jo kertonut omasta osallistumisestaan näytökseen.


Ja myöhemmin illalla BAE Systems Finland vielä kertoivat, että pääsevät kertomaan pikapuolin jännittäviä uutisia.


Kaivopuiston lentonäytös on pikkuhiljaa kasvamassa vuoden lentonäytökseksi suomessa. Vaikka seuraavana päivänä järjestetään lentonäytös Seinäjoella, on riski olemassa parhaillaan, että Seinäjoen lentonäytös jää pieneksi paikalliseksi ilmailutapahtumaksi.

Lisäesiintyjiä kaivarin lentonäytökseen on mitä todennäköisemmin tulossa, ilmailupiireissä on liikkunut huhuja muutamasta eri esiintyjästä joista yksi tulisi Yhdysvalloista.